Roganović ne putuje za Mađarsku, pozitivna tri igrača, Miloš Božović propušta dvije utakmice

bojana mentovic cgsport

Problemi sa koronavirusom za mušku rukometnu reprezentaciju se nastavljaju. Na posljednjem obaveznom PCR testiranju pred put za Mađarsku, gdje naši Lavovi igraju utakmice A grupe Evropskog prvenstva, potvrđeni su pozitivni testovi selektora Zorana Roganovića i još nekoliko igrača.

Iz Rukometnog saveza Crne Gore saopšteno je da su, pored Roganovića pozitivni na koronavirus i Miloš Božović, pivot Nebojša Simović, te golman Mile Mijušković.

Oni neće sa ostatkom tima putovati sjutra ka Mađarskoj.

“Imajuću u vidu to da selektor Roganović nema simptome posljednja četiri dana, novo testiranje obaviće već sjutra, a kako bi se u najkraćem mogućem roku priključio timu i bio u prilici da bude na klupi u okršaju protiv šampiona svijeta na startu Evropskog prvenstva”.

“Simović i Mijušković su takođe, pozitivni na koronavirus već nekoliko dana, pa bi i oni uskoro mogli da dobiju negativan rezultat koji će im dati mogućnost da se pridruže ostatku tima”, navodi se u saopštenju RSCG.

Iz našeg Saveza pak posebno brinu zbog Miloša Božovića. Reprezentativni bek tek danas je dobio pozitivan test na koronu, što znači da će prema protokolu EHF-a morati da odsustvuje barem pet dana.

Reprezentacija sjutra putuje u Debrecin, a u četvrtak duelom protiv Danske počinje šesto učešće na prvenstvima Evrope.

Rivali u grupi A su još Slovenija i Sjeverna Makedonija, a u glavnu rundu idu dvije prvoplasirane selekcije.

Utakmice igraju na dva dana, pa je jasno da bi Božović mogao da bude dostupan selektoru tek u posljednjem kolu.

foto: Bojana Mentović, CGsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.