Budućnost i Sutjeska počeli pripreme, Nedović: Biće pojačanja, jurićemo zaostatak

foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti i Sutjeske počeli su danas pripreme za proljećni dio sezone.

“Iskreno, svi smo se uželjeli rada. Mislim da je pauza bila dovoljno duga, osjetilo se da su elan i volja od prvog treninga na pravom nivou i to me raduje”, poručio je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Budućnost će kompletan pripremni period odraditi u Podgorici, a do početka drugog dijela sezone – koji je zakazan za 17. februar – će odigrati šest prijateljskih utakmica.

“Tokom glavnog dijela priprema, od 24. januara do 6. februara, bićemo smješteni u hotelu Ramada kako bismo se još više zbližili i upoznali, te napravili radnu atmosferu kako bismo bili pravi od prvog kola. Naravno, biće izuzetaka što se tiče odlaska iz Podgorice, jer ćemo igrati neke utakmice sa protivnicima u regionu, konkretno sa Leotarom“.

Na prvom treningu su nedostajala dva igrača zbog virusa korona, dok su nova – stara lica povratnici sa pozajmica: mladići Petar Vuković, Mitar Globarević i Sava Milić.

“Roster nijesmo zatvorili i sigurno je da će da bude odlazaka. Pokušaćemo da nađemo adekvatne klubove za neke mlađe igrače i vodićemo računa da odu u sredine gdje se dobro trenira. Ti momci su napravili pomak tokom jeseni, pokazali su određene stvari, ali mi možda nećemo biti u situaciji da im svima damo veliku minutažu koju zaslužuju, zbog bodovnog zaostatka”, poručio je 43-godišnji strateg, koji se osvrnuo na dolaske.

“Očekujemo dolazak tri ili četiri igrača, ali svi znamo da nije lako dovesti igrača u Budućnost. Ne radi se tu o broju, već je potrebno za Budućnost da imaš određeni kvalitet i tehničko znanje. Imamo četiri A reprezentativca, dva mlada, šest omladinskih… Nećemo taj njihov status da ugrozimo, već taj igrač mora da se izbori sa svim tim renomeom koji nose prvotimci u našoj svlačionici”.

Budućnost u proljeće ulazi sa deficitom jednog boda u odnosu na Dečić, sa minus devet u odnosu na lidera Sutjesku, ali i kao polufinalnosta Kupa. Svi u klubu vjeruju da titula nije nedostižna, isitče bivši trener Iskre.

“Bilo koja razlika ili bilo šta da se dešava, neminovnost Budućnosti je da juri razliku. Tokom jeseni smo bili dosta izranjavani i ostaje žal za tim posljednjim kolom kada smo mogli da izvršimo veći pritisak i budemo na minus šest. Međutim, imamo još dva derbija sa Sutjeskom, 17 kola, polufinale Kupa… Ukoliko budemo zdravi, čak i u ovom sastavu bez pojačanja, kadri smo da budemo u igri na oba fronta do kraja. A ovaj klub, ljudi koji su nas pratili i navijači zaslužuju i posljedni atom snage i da pokušamo da stižemo nešto što smo propustili u prvom dijelu“, poručio je na kraju Aleksandar Nedović.

A aktuelni lider tabele ekipa Sutjeske danas je takođe počela pripreme. Ekipi su se tokom protivke trenera Milije Savovića obratili predsjednik Mitrović, kao i sportski direktor Krsto Koprivica.

foto: FK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.