Vujović: Otkažite EP, ovo nema veze sa životom i zdravim mozgom

foto: RK Vardar

Legendarni crnogorski rukometaš i doskorašnji trener Vardara Veselin Vujović kazao je u razgovoru za hrvatski Index da bi Evropska rukometna federacija trebalo da otkaže Evropsko prvenstvo koje 13. januara kreće u Mađarskoj i Slovačkoj.

Svakodnevno reprezentacije učesnice tunira prijavljuju zaražene igrače i članove stručnih štabova, a EHF-ov protokol nalaže da od pozitivnog testa do povratka na teren mora da prođe 14 dana.

Sve to govori da ovakav Euro nema smisla, ističe Vujović.

“Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe s po šest-sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se nakon desetak dana bez treninga vraćaju na parket i igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda”, kaže Vujović, pa dodaje:

“Zatim, pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mjere pa bi se lako moglo dogoditi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sad te mudrace, a za koga se onda ovaj Euro uopšte i igra? Moje mišljenje bi bilo da se Euro mora otkazati. Neće svijet propasti ako preskočimo jedan turnir”.

U svom stilu i bez dlake na jeziku, udario je na čelnike EHF-a, sa kojim je ranije imao dosta problema.

“Rukomet se danas ne igra ni za igrače ni za gledaoce , već za rukometne zvaničnike i tu svitu. Kad sam javno to rekao, kaznili su me s pet hiljada eura. Svi misle jednako kao ja, ali niko se nije usudio javno to reći. Sjetimo se kako je izgledalo Svjetsko prvenstvo u Egiptu lani. Nikako. Pa Euro i SP za žene. Znajući ko vodi evropski rukomet, znam da se logična odluka neće donijeti i da će se turnir odigrati, bez obzira na posljedice. Samo da vas pitam, zamislite da Hrvatska igra odlučujuću utakmicu za prolazak u drugi krug ili polufinale, a onda neko odluči da Duvnjak, Cindrić ili Martinović ne smiju igrati. Volio bih da mi neko objasni kakvog smisla ima ovaj Euro”.

foto: RK Vardar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.