Cibona odgovorila Pavićeviću: Presedan, nesportski i zlonamjerno

foto: FIBA Europe cup

Košarkaški klub Cibona oglasio se saopštenjem nakon izjave trenera Mornara Mihaila Pavićevića da mu je “žao što Lovro Gnjidić propada u Ciboni”.

Podsjetimo, Gnjidić je ljetos bio nadomak Bara, ali je ipak ostao, iako je bio dogovoren dolazak u redove crnogorskog viceprvaka.

Pročitajte izjavu Pavićevića

Cibona se danas oglasila saopštenjem, kazavši da je riječ o “nesportskom i zlonamjernom komentaru”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

KK Cibona u cilju zaštite Kluba te našeg stožernog igrača Lovre Gnjidića ovim putem želi izraziti nezadovoljstvo i poslati jasnu poruku osude jučerašnje izjave trenera KK Mornar Bar Mihaila Pavićevića.

Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netočne, očito imaju za cilj negativno utjecati na atmosferu u i oko Kluba. Iako možemo samo nagađati povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovre Gnjidića da nastavi razvijati svoju karijeru u KK Cibona.

Vodstvo KK Cibona čini i radit će sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni stožer i čitavi Klub te će nastaviti voditi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastitu sportsku i ljudsku kvalitetu, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg Kluba. Politika prodaje klupskih talenata te štetan način vođena Kluba nisu i neće biti način upravljanja Klubom od strane aktualne Uprave, koliko god to određenim pojedincima očito nije po volji. Uprava i Skupština nastavljaju sa započetim procesom demokratizacije, profesionalizacije upravljanja te osiguravanja stabilizacije poslovanja i financijskog restrukturiranja Kluba, a stabilan kadar igrača te razvoj mladih neke su od osnovnih pretpostavki koje ćemo sustavno provoditi.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentirati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fairplay-a te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta.

Uprava KK Cibona

foto: ABA

One Comment on “Cibona odgovorila Pavićeviću: Presedan, nesportski i zlonamjerno”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.