Roganović već ostao bez tri igrača za EP nakon odluke EHF-a

bojana mentovic cgsport

Evropska rukometna federacija saopštila je da će igrači moći da nastupaju na Evropskom prvenstvu, ako je prošlo 14 dana od njihovog pozitivnog testa.

Gotovo sve reprezentacije koje učestvuju na januarskom prvenstvu susreću se sa zaraženim igračima i članovima staffa, a situacija je gora iz dana u dan.

Švedskoj rukometnoj federaciji EHF je odgovorio da će na Euru moći da nastupe igrači koji su bili zaraženi, a od pozitivnog testa je prošlo najmanje 14 dana.

“To je veoma striktno pravilo. Ako je igrač pozitivan danas, onda ne igra prva tri meča. Samo možemo da se nadamo da će biti bolje”, kazao je trener Šveđana Glenn Solberg.

Tako će i Zoran Roganović biti bez tri igrača u prvoj rundi šampionata koje počinje 13. januara.

Naime, na obaveznom testiranju na koronavirus koje je odrađeno jutros, tri igrača i jedan član stručnog štaba dobili su pozitivan rezultat, zbog čega su „lavovi“ bili primorani da odustanu od puta u Švajcarsku, gdje su ih čekale pripremne utakmice.

Rukometni savez nije saopštio ko su zaraženi igrači.

S obzirom da posljednju utakmicu grupne faze igramo 17. protiv Slovenije, jasno je da će “lavovima” pored Vladana Lipovine, faliti još nekoliko igrača.

Zaražene su, pored našeg tima i Šveđana, prijavili i Danci, Slovenci, Hrvati, Srbi i Francuzi.

foto: Bojana Mentović, CGsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.