COK uručio priznanje Mariji Vuković: Divan osjećaj i ogromna čast

Crnogorski olimpijski komitet na svečanosti u Vili Gorica uručio je Mariji Vuković nagradu za najbolju sportistkinju Crne Gore u 2021. godini.

Istorijski nastup u finalu skoka u vis i četvrti rezultat sa 196 preskočenih centimetara ostaće da se pamte, kao ogroman uspjeh u državi u kojoj se, posebno u individualni sport, ulaže vrlo malo..

“Ovo je velika nagrada za sve, ogromna je čast biti najbolji sportista svoje zemlje. Ovim sam, na neki način, uspjela da opravdam očekivanja koja su me pratila svih ovih godina”.

“Divan je osjećaj, a mislim da je ovo i neki novi početak”, rekla je na svečanosti Vuković.

Marija Vuković je 2010. godine bila juniorska šampionka svijeta, dugo se čekao njen novi istorijski let.

“Sada sam svjesnija kao osoba, prije 11 godina sam bila svjetska šampionka, a nijesam znala za šta sam sposobna, nijesam znala ni šta je skok u vis“, rekla je Marija.

„Mučila sam se, bilo je uspona i padova. Sada sam pokazala sam i sebi i svima da mogu“.

“Hvala Dušanu Simonoviću, koji je uvijek vjerovao u mene, koji me podržavao, iako nisam bila na Olimpijskim igrama sve do Tokija. Drago mi je da se isplatilo i čekanje i očekivanja”, naglasila je, prenose “Vijesti”.

Sa mnogo motiva dočekuje sljedeću sezonu.

„Cilj i želja je da do kraja karijere preskočim dva metra. Radim na tome, sve ide kako treba, nadam se da će uskoro doći i taj rezultat“, zaključila je Marija Vuković, uz još jedan cilj – da nastupi i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Pored Marije kandidati za ovu nagradu bili su Jovanka Radičević, Jelena Maksimović, Vojin Ćaćić, Miroslav Vujović, Jovica Marković i Stefan Vukotić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.