Budućnost protiv Bourga završava godinu u Evrokupu: Veoma težak protivnik na oba kraja terena

foto: Eurocup

Košarkaši Budućnost Volija gostovanjem Bourgu večeras završavaju takmičenje u Evrokupu za 2021. godinu.

Crnogorski šampion od 20 časova gostuje ekipi koja nakon sedam kola ima skor 2-5.

Sa ekipom Bourga Budućnost je prošle godine igrala u TOP 16 fazi takmičenja, a “plavi” su slavili u oba meča. Tada je francuski tim vodio Savo Vučević, kojeg je ovog ljeta zamijenio nekadašnji dugogodišnji trener Dijona Laurent Legname.

Bourg je u lošem momentu, jer je izgubio tri posljednja meča u svim takmičenjima, ali Aleksandar Džikić u prvi plan ističe dobru igru francuskog tima na svom parketu.

“Naši protivnici su ostvarili veoma ubjedljive pobjede u prethodna dva meča Evrokupa kod kuće. Tim su koji igra pametnu košarku, pokušavaju da naprave prednost igrajući sa kombo visokim igračima na poziciji centra. Oni kontrolišu svoj napad i igraju mobilni pik-en-rol u defanzivi. Drugim riječima, veoma su težak protivnik na oba kraja terena”, kaže trener “plavih”.

Zoran Nikolić takođe apostrofira dobru igru Bourga u svojoj dvorani.

“Znamo da nas čeka pakleno težak zadatak. Bourg igra daleko bolje na svom terenu, nego u gostima. Pokriveni su na svim pozicijama, dobro su posložena ekipa, nastoje da nametnu igru sa mnogo tranzicije, a to je ono što moramo da spriječimo. Umorni smo, imamo problema sa povredama, ali smo na žalost navikli na takvu situaciju, pa se spremamo za borbu od prvog do posljednjeg minuta, kao i na prethodnim mečevima. Iluzorno je trošiti riječi koliko bi nam značila još jedna pobjeda u gostima. Moram da naglasim da smo u dosadašnjem dijelu sezone premašili očekivanja na oba fronta, ako se u obzir uzmu svi problemi koje smo imali i imamo od početka priprema, ali predaje nema. Borićemo se protiv Burga, želimo pobjedu”, zaključuje Nikolić.

Budućnost nakon sedam kola ima pet pobjeda i dva poraza i dijeli prvu poziciju na tabeli sa Virtusom i Gran Canarijom. Valencija je uz meč manje na 4-2.

foto: Evrokup

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.