Risto Radunović za CGsport: Mogli smo više, gol u Istanbulu za cijeli život, želimo da vratimo titulu u Bukurešt

foto: UEFA

Risto Radunović proživljava najbolje dane svoje fudbalske karijere. Crnogorski reprezentativac u januaru je potpisao za najveći rumunski klub – FCSB, nekadašnju Steauu, a onda i upisao prvi gol za nacionalni tim, i to kakav!

U sudijskoj nadoknadi na Besiktas Parku sijevnula je ljevica 29-godišnjeg Podgoričanina iz slobodnog udarca za 2:2 i veliki bod za Crnu Goru.

Nažalost, Sokoli nijesu uspjeli da izbore plasman u baraž, nakon poraza od Norveške u Oslu.

“Osjećam se dosta istrošeno i mogu reći prazno jer smo izgubili šanse da osvojimo drugo mjesto. Vjerovali smo da možemo da budemo drugi, ali nas je koštao meč sa Letonijom u Podgorici. Velika žal ostaje. Mislim da smo napravili korak naprijed u odnosu na prethodne kvalifikacije”, kaže za CGsport Radunović.

Utisak je da Norveška nije nadigrala naše momke u Oslu, te da se moglo mnogo više.

“U obje utakmice odigrali smo prvo poluvrijeme slabije nego drugo. Diktirali smo tempo, više željeli gol i imali nekoliko prilika. Oni su trošili vrijeme, bili u podređenom položaju. Žao nam je, jer smo i mi na terenu osjećali da možemo”, ističe Radunović.

“Norvežani uprkos izostancima Haalanda i Sorlotha imaju dobar tim. Mi smo pokazali da imamo kvalitet, naša reprezentacija raste i uvjeren sam da ćemo poći na neko veliko takmičenje”, dodaje lijevi bek FCSB-a.

Svojim sjajnim nastupima našao se i u idealnom timu kola evropskih kvalifikacija za Mundijal.

“Drago mi je da reprezentacija ima rezultat, jer iz dobrog rezultata i igre iskoče i pojedinci. Važniji mi je pak rezultat tima, igrao minut ili 90. Najbolji mogući rezultat je uvijek imperativ”.

Risto tri godine nije dobijao šansu u nacionalnom timu. Ne želi previše o tome, već se fokusira na naredne izazove.

“Ne bih se osvrtao na to kako i zašto sam imao toliku pauzu u dresu reprezentacije. Sada je sve to prošlost i želim da se fokusiram na sve što dolazi. Ponovo kažem, koliko god budem igrao, biću na raspolaganju selektoru i dati sve za najbolji mogući rezultat”.

Momenat za cijeli život

Gol na stadionu Besiktasa pamtiće cijeli život.

“Gol mi mnogo znači. Iskreno, to je veoma bitan momenat u mojoj karijeri i nagrada za rad u prethodnom periodu. Taj pogodak me motiviše da radim još više. Jedinstven je momenat u karijeri i nadam se da ću moći da ga ponovim”, ističe Radunović.

Do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Sokoli igraju dva meča na svom terenu protiv Turske i Holandije.

“Dva ispita gdje treba da pokažemo da smo konkurentni i da se “izmjerimo” protiv dvije velike selekcije. Jedva čekam te mečeve”.

Budućnost u srcu

Radunović je dijete Budućnosti, bio je kapiten, a sa “plavima” je osvojio dvije titule i Kup.

“Za Budućnost me vežu najljepša sjećanja. Tu sam postao prvotimac. Dvije titule i Kup, biti kapiten kluba koji voliš i koji je za mene nešto više od toga. Moram biti presrećan i svakako se rado sjetim momenata u Budućnosti”.

Rumunije pun pogodak

Radunović je 2017. godine stigao u rumunsku Astru. Odigrao je tri odlične sezone, igrao i finale Kupa sa timom koji je bio u borbi za mjesta u Evropi.

“Ostvarili smo neke dobre rezultate u tom periodu. Astra je tim koji je bio prvak države, igrao Ligu Evrope. Mi smo uspjeli da održimo tim u vrhu rumunskog prvenstva i kao što ste pomenuli, bili nekoliko puta na pragu osvajanja i nekog trofeja”.

Od januara ove godine, Radunović brani boje FCSB-a, nekadašnje Steaue, kluba koji je prvi osvajač Kupa šampiona (danas Lige šampiona) iz istočne Evrope. Došao je na insistiranje predsjednika kluba.

Da vratimo titulu u Bukurešt

foto: FCSB
foto: FCSB

“FCSB je za mene veliki korak naprijed. To je najvoljeniji i najveći klub, sa najviše navijača u Rumuniji. Dajem sve od sebe kako bih opravdao povjerenje ljudi iz kluba koji su me doveli i da im vratim na pravi način. Uživam u ovako velikom klubu i želim da ostanem ovdje što duže”.

FCSB je na trećem mjestu tabele rumunske lige, sa bodom iza Botosanija. Dominantan je Cluj, koji u Ligi 1 ima 8 bodova više od prvog pratioca.

“Glavni cilj kluba je osvajanje titule i Kupa. Vjerujem u ekipu i da ćemo, ako budemo pravi, osvojiti titulu”, kaže Radunović.

Nekadašnja Steaua dugo čeka na titulu, primat je preuzeo Cluj.

“Već šest godina čekamo titulu i postoji pritisak sa kojim moramo da se nosimo. Klub i navijači zaslužuju titulu i daćemo sve od sebe da im donesemo trofeje”, zaključuje Radunović.

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

foto: UEFA.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *