Crnogorska evropska košarkaška noć: Mornar u “Topolici” traži drugu pobjedu, Budućnost želi 3/3

eurocup.com

Crnogorski predstavnici u Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija i Mornara, večeras igraju mečeve trećeg kola ovog takmičenja.

Barani će prvi na teren. Od 19 časova igra se u “Topolici”, gdje stiže ekipa Brescije. Tim koji je Budućnost lako savladao slavio je protiv Ulma, tima od kojeg je Mornar na startu takmičenja poražen. Duel je to dakle dvije ekipe koje imaju po pobjedu i poraz, a favorit je naš predstavnik.

“Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja je godinama u vrhu italijanske lige. Nadam se da se nijesmo previše potrošili protiv Cibone. Italijani igraju jako, čvrsto, bez velike improvizacije. Igraju kontrolisanu košarku, da se vidi da je sve pod kontrolom trenera. Moramo biti 40 minuta fokusirani, da ne uđemo u njihov ritam, da oni vode utakmicu”, kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Od 20:45 na teren u Malagi će igrači Budućnost. Protivnik je Unicaja, koja je u Evrokup ušla kao jedan od favorita, ali igre do sada nijesu potvrdile taj status. Ipak, trener “plavih” Petar Mijović je oprezan.

“Sa pobjedom u posljednjoj rundi u španskoj ligi, Unicaja je potvrdila kvalitet. Nijesu dobro krenuli u sezonu, ali znamo kakav je to tim i kakve individualce ima. Mi moramo da budemo na visokom nivou u odbrani i napadu, svih 40 minuta, da postavimo svoj ritam kako bi bili kompetitivni. U dobroj smo formi, ali poslije dva teška gostovanja, biće problema sa umorom”.

Unicaja je poražena od Mornara u Baru protekle nedjelje, dok je Budućnost na 2/2.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *