Crna Gora sa realnim šansama za novi tim u ABA: Četiri predstavnika u ABA 2 ligi!

aba

Crna Gora imaće velike šanse da kroz ABA 2 ligu dobije novi tim u ABA 1 ligi. Nakon što su kroz nacionalni šampionat nastup u drugom po rangu regionalnom takmičenju izborili Sutjeska i Lovćen, u ABA 2 ligi igraće i Podgorica i Studentski centar.

Ova informacija bila je i očekivana, nakon odluke da iz ABA lige ispadne Primorska, koja je ostala bez finansija, te da u elitni rang uđe MZT.

To je ostavilo prostor u regionalnoj ligi, jer iz Sjeverne Makedonije nema timova koji su zainteresovani za nastup u ABA 2 ligi (svim državama bivše SFRJ pripadaju po dva mjesta u ABA 2 ligi), pa će biti dodijeljeni wild-cardi Podgorici i Studentskom centru.

Studentski centar je filijala Budućnosti, a kompanija Bemax je nakon izlaska iz Lovćena preuzela Podgoricu, pa za dva tima iz našeg glavnog grada finansije nijesu problem, što nije slučaj sa drugim klubovima u regionu, koji zavise od opštinskih budžeta. Tako su od ABA 2 odustali Rogaška kao dugogodišnji član regionalne lige, te Osijek koji je odbio poziv.

Tako će naša država imati četiri predstavnika, ukoliko Lovćen pronađe novog sponzora. Prema našim saznanjima, Sutjeska je već potvrdila nastup u ABA 2 ligi za narednu sezonu.

Nikšićani imaju za čim da žale, jer su jedina ekipa koja je izborila play-off ABA 2 lige ove sezone, a nije ušla u ABA ligu.

Naredne sezone će dakle, četiri tima iz naše zemlje imati priliku da se pridruže Budućnost Voliju i Mornaru u elitnom rangu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *