Vaterpolisti ponovo na okupu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nakon dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa od danas je ponovo na okupu.

Seniori su se okupili na bazenu Instituta Igalo gdje su počeli sa treninzima u uslovima koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo. Izabranici Vladimira Gojkovića zbog trenutne situacije u svijetu, i velikog broja otkazanih takmičenja, će ljeto provesti radeći u Crnoj Gori, a glavni cilj je da se što prije vrate u formu koja ih je krasila do početka duge pauze.

Radilo se u dvije grupe. U prvoj su bili Aleksandar Ivović, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Stefan Pješivac, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović, Nikola Moskov, Aleksa Ukropina i Đuro Radović, i sa njima su radili Vladimir Gojković i pomoćni trener Miodrag Matković.

U drugoj grupi sa kojom su radili pomoćni treneri Zoran Ivanovski i Milan Ćirović bili su Draško Brguljan, Dejan Lazović, Dragan Drašković, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Uroš Vučurović, Dušan Matković, Aljoša Mačić i Miroslav Perković. Ekipi će se u narednim danima pridružiti Uroš Čučković i Bogdan Đurđić.

“Drago nam je što je stanje u Crnoj Gori dosta dobro. Oni koji su vodili ovu borbu su uspjeli na pravi način da se izbore sa situacijom, i da nas vrate normalnim aktivnostima. Radimo po upustvima koje smo dobili, devet do deset ljudi u bazenu, mrad bez kontakta, što nam sada i ne treba. Igrači su imali dugu pauzu, i moramo biti oprezni zbog povreda. Nadam se da ćemo u naredne dvije sedmice momke uspjeti da spremimo za veći napor i vjerujem da ćemo imati dosta prostora za rad. Planiramo da napravimo širu bazu i radimo tokom ljeta. Ali, da sačekamo prvo na odluku Stručnog savjeta oko prvenstva i na aktivnosti klubova tokom ljetra, pa ćemo prema tome definisati plan”, poručio je Gojković.

Povratak u bazen sa nestrpljenjem je čekao i kapiten Draško Brguljan.

“Radili smo kod kuće u protekla dva mjeseca, ali samo suve treninge, a poznato je da nam je voda potrebna. Zato smo se uželjeli ovakvog rada.  Danas smo krenuli, treniraćemo po grupama, bolje išta, nego ništa. Važno je da se plivački spremimo i radimo na fizičkim stvarima. Trebaće nam nekoliko sedmica da uđemo u ritam, nakon pauze koju, siguran sam, niko nikad nije imao, osim ako je u pitanju bila  povreda. Imamo ljeto ispred sebe, polako ćemo da ulazimo u treninge, a onda za neku sedmicu možemo početi sa ozbiljnijom pričom. Mislim da je ok jedno ljeto da provedemo samo u radu i da će sve ovo posebno koristiti mlađim igračima. Nadam se da će se granice uskoro otvoriti i da ćemo, možda, imati priliku da odigramo neku prijateljsku utakmicu. Bilo bi baš dobro da u oktobru odigramo meč sa Hrvatskom, pokušamo da pobijedimo i plasiramo se na završni turnir Svjetske lige”, zaključio je Brguljan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *