Hrvati kreću sa fudbalom, FSCG nema izbora i mora nastaviti takmičenje

fk buducnost

UEFA, Evropska fudbalska kuća, je fudbalski savezima na početku pandemije koronavirusa preporučila da takmičenja završe ukoliko to bude ikako moguće.

Mjesec dana kasnije, situacija u svijetu se poboljšala, mjere se popuštaju, a najvažnija sporedna stvar na svijetu će po svemu sudeći dobiti svoj zaključak za nikad turbulentniju, sezonu 2019-2020.

U susjednoj Hrvatskoj danas je održan sastanak nadležnih službi, gdje je data saglasnost da se takmičenja nastave. Odluke su veoma slične onim koje su naši nadležni organi donijeli juče. Susjedi su poseban akcenat stavili na fudbal, koji će se pokrenuti 30. maja polufinalnim utakmicama Kupa. Hrvatska nogometna liga (HNL) kreće petog juna, prenosi tamošnji Index.hr, navodeći da će službenu odluku Hrvatski nogometni savez donijeti na sjutrašnjoj sjednici. Naravno, igraće bez gledalaca.

FSCG nema izbora

Fudbalski savez Crne Gore sjutra će održati sastanak sa predstavnicima klubova Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Izbora Savez na čelu sa Dejanom Savićevićem i nema previše. Uzmimo obzir odluku Hrvata, te Njemaca, koji nastavljaju Bundesligu, jasno je da će sjutra tema biti kako, a ne da li nastaviti takmičenje.

Proteklih dana treneri naših prvoligaša su isticali da su za prekid sezone, što i ne čudi, jer bi time klubovi smanjili svoje troškove, te ne bi morali revidirati i produžavati ugovore sa igračima koji bi zbog toga vjerovatno igrali do sredine ili kraja jula.

Od prvog juna je Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo da se mogu igrati sportska takmičenja, a Telekom 1. CFL ima 13. kola do kraja.

S obizorm na odluke ostalih saveza u Evropi, FSCG se čini da nema izbora bez da privede kraju sezonu 2019-2020.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *