Predsjednik ABA: Ne možemo reći da li će liga da se završi do kraja ili da se proglasi gotovom

ABA liga se već nekoliko nedelja ne igra i još uvijek nije poznato kada i da li će se takmičenje nastaviti. Klubovi i mediji već uveliko spekulišu koje bi moglo da bude konačno rješenje, a sada je o toj temi govorio i predsjednik tog takmičenja.

Domagoj Čavlović je u razgovoru za “TV Arenasport” rekao kakva su razmišljanja svih koji odlučuju o tome kako će se sezona nastaviti.

On je rekao da je stanje vrlo kompleksno.

“Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa čitavim sportom u svijetu. Ovaj virus nas je sve paralizovao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a kamoli ih realizovati. Mi smo među prvima odgovorno reagovali i zaustavili svoje takmičenje na vreme”, započeo je Čavlović u razgovoru za “TV Arenasport“.

“Svakodnevno i pomno pratimo događanja vezana za to. U kontaktu sam sa svim klubovima i oni razmišljaju na isti način. Imamo neke ideje oko lige, ali ništa još konkretno. Nije moguće predvidjeti koliko će sve ovo trajati, pa zato i ne možemo da planiramo da li će da se završi do kraja ili da se proglasi gotovom. U ovom trenutku su primarni zdravlje i ljudski životi”, napominje prvi čovek ABA lige.

Čavlović kaže da se ABA liga suočava sa puno neizvjesnosti i da trenutno u tom takmičenju “sve stoji”.

“Većina klubova je svoje igrače piustila kućama, stranci su otišli svojim kućama i došli smo u situaciju da su granice zatvorene i samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja. Nama je ostalo u prvoj ligi još jedno kompletno kolo i play-off. A u Drugoj ABA ligi imamo jednu neodigranu utakmicu. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, tako da vidimo da niko ne može ništa da predvidi, pa jedni donose jednu vrstu odluka, a drugi drugu. Mi definitivno čekamo i pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rješenje za našu ligu.”

izvor: Arenasport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *