KSCG i RSCG suspendovali takmičenja na neodređeno

aba

Košarkaški savez Crne Gore i Rukometni savez Crne Gore saopštili su da produžavaju suspenziju takmičenja na neodređeno.

KSCG i RSCG su ranije prekinuli takmičenja na 14 dana zbog pandemije koronavirusa, no kako se stanje ne poboljšava, donijete su odluke o suspendovanju takmičenja na neodređeno.

RSCG

Uvažavajući odluke Vlade Crne Gore i drugih nadležnih državnih institucija, Rukometni savez Crne Gore donio je odluku da se obustava svih takmičenja (od najmlađih do seniorskih u muškoj i ženskoj konkurenciji) i trenažnog procesa, produžava do daljnjeg.

Odluka o obustavi takmičenja u svim uzrastima na period od 15 dana, donešena je 13. marta, nakon preporuka Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija, u cilju prevencije od širenja korona virusa.

Četiri dana kasnije, Savez je nakon dopisa Ministarstva sporta i mladih, uputio poziv klubovima da obustave trenažni proces u svim uzrasnim kategorijama i u potpunosti se pridržavaju preventivnih mjera propisanih od strane nadležnih.

Savez će pratiti dalji razvoj situacije i o narednim odlukama, blagovremeno informisati klubove i javnost.

KSCG

Košarkaški savez Crne Gore obavještava klubove da se sva takmičenja zaustavljaju do daljeg.

Utakmice se neće igrati ni u jednoj kategoriji, počev od najmlađih (“Mini basket” i “Idea lige mladih”) do seniorskih takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Takmičenja se obustavljaju usljed straha od epidemije korona virusa, a u saglasnosti sa preporukama Ministarstva zdravlja i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

KSCG će pratiti razvoj situacije i na vrijeme obavijestiti javnost i klubove o nastavku takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *