Stefan Lončar za CGsport o situaciju u Hrvatskoj: Nije lako, ne možemo kući i čekamo šta će biti

istra

Stefan Lončar nalazi se u Puli, u Crnu Goru ne može, a za CGsport govori o stanju u Hrvatskoj, koja je ozbiljno pogođena koronavirusom.

Šampionat u Hrvatskoj je takođe prekinut, nema treninga, a vrijeme crnogorski reprezentativac provodi više-manje kao i ranije

“Imamo slobodno do sljedećeg ponedjeljka, ali mislim da će se to produžiti za još 20 dana, ako ne i više. Meni nije preveliki problem izolacija iako nije prijatno, jer ni ranije nijesam previše izlazio zbog treninga. Imate obaveza, doručak, ručak, večeru, treninge, sastanke. Vrijeme brzo prođe. Ovako je malo sporije, ali kako se kaže – što se mora nije teško”.

O nastavku šampionata se i dalje ne zna. Istra je iznad zone za ispadanje i baraža, a u tamošnjim medijima se sve više govori o završetku šampionata i trenutne tabele kao konačne.

“Nemamo još nikakve informacije šta će biti sa prvenstvom. Nije jednostavno to riješiti, ali moramo da čekamo”, ističe Lončar.

Iz kluba nije dozvoljen odlazak stranim igračima kućama.

“Domaći igači su u svojim kućama, a mi stranci smo u Puli. Nije nam dozvoljeno da se vratimo kućama. Nije lako, kod nas (u Crnoj Gori prim.aut) nema virusa, i tamo je najsigurnije, ali šta da se radi”.

Kako provodi vrijeme?

“Imamo program koji moramo da radimo i šaljemo treneru i sportskom direktoru. Moramo da se pazimo, odradimo trening i to je to”.

Stanje u Hrvatskoj je gore nego u Crnoj Gori.

“Kafići su zatvoreni u Puli. Prodavnice rade do 18 sati, u pošti ulazi samo po jedna osoba, u marketima ih ne može biti preko tri-četiri. Koliko sam vidio, najvažnije zaraženih je u Rijeci, jer virus donose najviše oni koji se vrate u Hrvatsku”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *