Rudar je hit prvenstva, a Mulalić čudotvorac: Bez priprema, sa sedam igrača do sigurne zone i koraka od Evrope

ss yt

Fudbaleri Rudara u sezonu su ušli sa sedam igrača. Poslije prvog meča prvenstva sa ekipom Budućnosti u Podgorici, Edis Mulalić, tada povratnik na klupi Pljevljaka, kazao je da čak ni golman tima nije znao imena saigrača.

Situacija se drastično promijenila, Rudar je stao na noge, Mulalić je doveo igrače koji su bili na raspolaganju, a proljećni dio sezone pokazao je da je bosansko-hercegovački stručnjak odradio sjajan posao.

Pročitajte još:

Mulalić: Golman nije znao ni imena saigrača, prije sedam dana smo imali sedam igrača u klubu!

“Ne možemo da odvojimo ono što nam se dešavalo ljetos od ovoga što se dešava sada. Nijesmo imali izbora, bili smo prisiljeni da od slobodnih igrača biramo to što je ostalo. I izabrali smo prave. Svaki početak je težak, a vjerovatno ne možete ni da zamislite kako nam je bilo. Ne znam da li se kada desilo da ekipa uđe u prvenstvo bez priprema, prisjeća se Mulalić početka šampionata u intervjuu za “Dnevne novine”.

“Dešavalo nam se da golman ne zna kako se zove desni bek, pa sam mu rekao da ga zove po broju. Tako smo jedno vrijeme komunicirali ‘dvojka’, ‘trojka, ‘petica, ‘šestica’… Malo je tragikomično, ali je tako bilo”.

Pola godine kasnije, Rudar je na četvrtom mjestu na tabeli, sa čak deset bodova više od zone za baraž, isto toliko manje od aktuelnog šampiona, Sutjeske.

“Sad mi je tek žao prvih šest kola što smo morali da žrtvujemo kako bismo se uigrali. Baš mi je žao, jer da smo tu ugrabili još koji bod, bilo bi još bolje. Ipak, klub je bio u takvoj situaciji. Praktično je postojanje kluba dovedeno u pitanje”.

Mulalić ističe i da je vjerovao u svoj tim i plan koji je imao.

“Fudbal je živa materija, ne postoje garancije. Moraš da vjeruješ u to što radiš, a ako se nađeš sa igračima na istoj talasnoj dužini, ako te prihvate i ako ti sve to vraćaju na treningu možeš da uspiješ”.

Sjajan odnos sa igračima ima bivši trener Željezničara, OFK Titograda, Dečića.

“Bolje da mi igrač ništa ne zna, a da ima karakter, pa ću ga nešto naučiti. Džaba ti 11 najboljih pojedinaca ako nemaš tim. Pojedinac ne može ništa, baš kao što se bez karaktera kako u fudbalu, tako i u životu ne može ništa. Samo ako dišemo kao jedan stiže rezultat. Igrači su to prihvatili. Međutim, njih ne možeš da prevariš, jer to odmah osjete”.

I tokom zimske pauze Rudar je bio lišen priprema za proljećni dio šampionata. Nije ga to spriječilo da u prva četiri kola nastavka prvenstva ubilježi isto toliko pobjeda, savladavši Sutjesku 5:1 ili Iskru u Danilovgradu 0:2.

“Sa direktorom Damirom Čakarom sam dogovorio da ostanemo kući, jer nijesmo željeli da dodatno opterećujemo budžet. Prtili smo snijeg, nijesmo mogli da radimo dva puta dnevno jer je dan trajao kraće, ali smo zato radili kvalitetno jednom dnevno. A ja sam uvijek za kvalitet prije kvantiteta”.

“Veliki respekt i kapa dolje. Nijesu zanovijetali, a igrači znaju da budu zahtjevni. Svi zajedno znamo da moraš da pojedeš mnogo g…na da bi uspio”.

Iako je blizu plasmana u Evropu, Rudar neće naredne sezone igrati evropska takmičenja, jer nije tražio licencu.

“Nije pošteno da pričamo o tome. Do sada smo razgovarali o mučenju sa priprema i igračima, a sada o Evropi. O tome ne smijemo da pričamo, nije realno. Naša realna slika je neka skromna fina sredina, što bi rekao Dino Merlin ‘furaj mali tom sredinom’. Ni gore, ni dolje”.

“Radim najbolje što mogu, a sve je satkano u srcu. Samo ja znam šta sam sve prošao, koliko sam energije uložio…” zaključio je Mulalić.

One Comment on “Rudar je hit prvenstva, a Mulalić čudotvorac: Bez priprema, sa sedam igrača do sigurne zone i koraka od Evrope”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *