Gojković saopštio spisak za pripreme u Hamburgu

Foto: Aleksandra Krupanič

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača koji će od danas do 14. marta u nastupati na  međunarodnom turniru u Hamburgu, koji će biti dio priprema za četvrtfinalni meč evropskog dijela Svjetske lige sa Hrvatskom 17. marta u Podgorici, i ono najvažnije kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati od 22. do 29. marta u Roterdamu.

Na turniru će pored nas i domaćina Njemačke igrati još Rumunija i Gruzija. U prvom kolu igraćemo sa Gruzijom u ponedjeljak od 18 sati, dan kasnije rival je Rumunija takođe od 18 sati, u posljednjem kolu u srijedu igraćemo sa Njemačkom od 19 sati i 30 minuta.

Nakon Njemačke, igrači će dobiti dan odmora, a 16. marta odradiće dva treninga u Podgorici za kada je i zakazana konferencija za medija u hotelu Ramada. Duel sa Hrvatskom na programu je 17. marta na bazenu SC “Morača” od 18 sati i 30 minuta.

Kada je u pitanju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, poznat je kompletan raspored. Na startu 22. marta igraćemo sa Turskom, slijede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. U drugoj grupi su Hrvatska, Holandija, Njemačka, Rusija, Francuska i Rumunija. Tri prvoplasirane ekipe sa kvalifiakcionog turnira izboriće Olimpijske igre u Tokiju.

Selektor Vladimir Gojković za ovu akciju odabrao je 18 igrača i to: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Dušan Matković, Vlado Popadić, Slaven Kandić i Miroslav Perković.

Foto: Aleksandra Krupanič

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *