Marko Simonović za CGsport: Uživam u radu sa Milojevićem, pritisak je samo vjetar u leđa, sanjam NBA!

mega

Marko Simonović obilježio je sezonu u ABA ligi. Došao je iz Cedevita Olimpije poslije, kako i sam kaže, ne baš sjajne sezone, i nakon 19 kola na vrhu je svih statističkih parametara najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja.

Sve to, sa tek 19 godina! Uoči FIBA prozora i pauze zbog obaveza nacionalnih timova, Simonović u razgovoru za CGsport sumira ABA ligu do čijeg finiša je ostalo još tri kola, a koji će se Megom voditi borbu za opstanak.

“Prilika da sumiramo utiske, vidimo šta smo uradili, a onda da ostvarimo još pobjeda do kraja, kako bi ostvarili cilj i opstali u ligi”, kaže Simonović.

“Počeli smo loše sezonu, poboljšali igru i krenuli da igramo bolje, ali nijesmo imali sreće u nekoliko utakmica. Te utakmice bi nas definitivno sačuvale od ove borbe, ali vjerujem da ćemo ostati u ligi i borićemo se do kraja”, dodaje Simonović.

Italija, pa Petrol Olimpija, pozajmice nove u Italiji, Cedevita Olimpija i na kraju Mega Bemax. Tako  je u posljednjih pet godina tekao put našeg, do skora, mladog reprezentativca. Dolazak u Meginu “fabriku” pokazao se kao pun pogodak.

“Evidentno je da sam dolaskom u Megu mnogo napredovao. To sam uostalim pokazao u dosadašnjem dijelu sezone. Mega je klub koji se bavi isključivo mladim igračima i dolazak ovdje je bio prava stvar. Imam slobodu u igru, što svakom mladom igraču treba, a što nije slučaj u drugim timovima”.

Sloboda se definitivno osjetila.

“Osjećaj u Megi je fenomenalan. Dobio sam veliku šansu i trudim se da je iskoristim na pravi način. Imam samopouzdanje, veliki prostor u igri, i ovo je sigurno najbolja sezona u mojoj karijeri”.

U Megi sarađuje sa Dejanom Milojevićem, bivšim članom Partizana i Budućnosti, i trenerom koji je u Megi već osam godina. Popularni Miloje jedan je od faktora zbog kojih je talentovani 210cm visoki centar odlučio da se preseli u Srbiju.

“On radi vrhunski posao. Zna kako da se ophodi prema mladim igračima i sigurno da je on jedan od najvećih razloga zbog mojih partija ove sezone, kao i mog dolaska u Megu”.

Momak iz Mojkovca nosi Megu kroz cijelu sezonu. Drži je iznad zone ispadanja, a uoči posljednja tri kola, ističe da pritisak postoji, ali:

“Pritisak mi je samo vjetar u leđa. To shvatam kao pozitivni pritisak koji me podstiče da radim još više”.

A kada ste u Megi, pružate partije kakve Simonović pruža, onda se postavlja pitanje ne da li, već kada – NBA.

mega

“Iz ovog kluba je otišlo dosta igrača u NBA, mnogi u najjače evropske lige, za šta je opet zaslužan Dejan Milojević i njegov stručni štab. To je moj san, vjerovatno san svakog dječaka kada počne da trenira košarku. Ja se svakog dana trudim da budem još bolji, kako bih ostvario taj san”.

Fantastične partije u ABA ligi nijesu promakle ni novom selektoru seniorske reprezentacije, Bošku Radoviću.

“Reprezentacija je uvijek bila važan dio za mene. Još kroz mlađe selekcije sam bio u svim timovima, od U16 do U20 elekcije. Sada je vrijeme za A tim. Radujem se pozivu selektora i naravno, daću sve od sebe u crvenom dresu”.

Kraj ABA lige se bliži, do kraja su ostala tri kola, a borba za prvaka je tijesna. Simonović prednost daje Partizanu.

“Mislim da je Partizan favorit. Igraju fenomenalno, pokazali su to u Evrokupu i ABA ligi. Tu su i Budućnost i Zvezda koji su veliki konkurenti”, zaključio je Simonović.

16.47 poena u prosjeku po utakmici u ABA ligi postiže Simonović ove sezone – šesti u ligi

18.47 je prosječan index Simonovića u ABA ligi – drugi u ligi

7.95 skokova u prosjeku po meču ima Simonović u ABA – prvi u ligi

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.