Hadžibegić: Ćutimo, radimo i vjerujemo, pratimo sve igrače

fscg

Fudbalski savez Crne Gore prati sve fudbalere, a činjenica da su svi zdravi i igraju raduje selektora Faruka Hadžibegića.

On je u intervjuu za “Dnevne novine” govorio o trenutnom stanju “hrabrih sokola”, kao i izazovima koji predstoje u vidu martovskih prijateljskih mečeva.

“To su vijesti koje moraju da me raduju, posebno jer nemamo povrijeđenih igrača. Sada čekamo da lige u kojima nastupaju naši drugi reprezentativci počnu i da svi oni uđu u takmičarski ritam. Nadam se da neće biti povreda ubuduće”, kaže Hadžibegić.

U martu, Jovetić i drugovi igraće prijateljske mečeve sa Letonijom i Luksemburgom pod Goricom.

“Saglasam sam da nijesu atraktivni rivali, ali su to zahtijevni i kompleksni protivnici. Poučen igračkim iskustvom, kao Jugoslavija smo se uvijek mučili sa tim ‘manjim’ selekcijama. Na nama je da napravimo rezultat kako bi nam bilo lakše za ubuduće. Međutim, trenutno smo u situaciji da ćutimo, radimo i vjerujemo”, ističe Hadžibegić i dodaje:

“Ne smijemo da smetnemo sa uma da taj Luksemburg ima Dudelange koji je dvije godine zaredom igrao Ligu Evrope”.

Bosansko-hercegovački trener kaže i kako prati mlađe igrače, poput Seada Hakšabanovića (20) koji blista u Švedskoj.

“Sead je svojim igrama zavrijedio mjesto u reprezentaciji, ispunio je očekivanja, ali naravno da ima kvalitet za mnogo više. Ima kapaciteta da igra u jačoj ligi i nadam se da će se ubrzo skrasiti u jačem timu. Naravno, najbitnije je da ima minutažu i dobro je što se pojavio, vjerujem da neće biti posljednji”, poručio je Hadžibegić.

Marko Janković je nakon jesenjeg dijela šampionata gdje nije dobijao šansu u SPAL-u prešao u Crotone, na pozajmicu do kraja sezone.

“.Mislim da je Janković donio dobru i hrabru odluku, to sam mu i rekao kada smo se čuli. Bolje je da igra u Seriji B, u timu koji se bori za Seriju A, nego da bude na klupi u ekipi iz Serija A koja se bori za opstanak. Marko je bio i ostaće reprezentativac i očekujem da bude bolji”.

Na radaru Hadžibegića su i drugi igrači, prije svih Beverenom golgeter Stefan Milošević.

“FSCG gleda sve fudbalere, a Stefan Milošević je jedan od njih. Međutim, prerano je govoriti da li će dobiti poziv ili ne, jer ima još dosta do naše naredne akcije. Bitno je da u ovom trenutku reprezentativci igraju i da nema povreda”, zaključio je selektor.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *