Dobrović osvojio zlato na turniru u Grazu, korak bliže nastupu u Abu Dhabiju

U subotu je u austrijskom Grazu održan međunarodni turnir AJP International Austria koji je okupio preko 300 učesnika.

Na ovom takmičenju uspješno je nastupio član kluba brazilskog jiu jitsua Mata Leao iz Podgorice, senior Petar Dobrović, koji je osvojio prvo mjesto.

Dobrović je u Grazu nastupio u kategoriji do 94 kilograma, divizije plavih pojaseva, a osvojio je zlato nanizavši tri pobjede. U prvom kolu Dobrović je pobijedio borca iz Italije efektnom polugom, zatim je pobijedio predstavnika Austrije, dok je u finalu savladao borca iz Slovenije.

Treba napomenuti da je ovo samo jedan u nizu dobrih nastupa ovog takmičara koji se prije samo petnaest dana vratio sa zlatom sa međunarodnog turnira u slovenačkim Brezicama.

“Dobrović trenutno zauzima ubjedljivo prvo mjesto na regionalnoj rang listi plavih pojaseva i ima ozbiljne izglede da osvoji nagradni paket lige i nastup u Abu Dhabiju. Ovim nastupom, nakon zlata u Sloveniji, Petar je jos jednom pokazao superiornost u ovoj kategoriji, a ubrzo ga očekuje nastup na turniru u Turskoj i sigurni smo da neće razočarati”; izjavili su treneri kluba Mata Leao Mladen Jokmanović i Marko Jokmanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *