Rakojević sa novom formacijom juri Budućnost: Događaju se nevjerovatne stvari, moramo vjerovati

Fudbaleri Sutjeske vratili su se sa priprema u Međugorju, gdje su osvojili turnir “Andrija Anković”, te slavili nad Igmanom i Rudešom.

Pred izabranicima Nikole Rakojevića je veliki izazov u Telekom 1. CFL gdje aktuelni šampion ima minus osam u odnosu na lidera, podgoričku Budućnost.

“Ova je ekipa imala i rekordnu prednost od 22 boda, a sada zaostajemo osam. To je razlika koju do sada niko nije prestigao, ali u sportu se događaju nevjerovatne stvari i na nama je da vjerujemo da možemo. To je suština sporta, da vjerujemo i radimo ka tom cilju. Radili smo i na tome da taktički budemo raznovrsniji, pa vidjećemo”, rekao je Rakojević u razgovoru za “Vijesti“.

Uoči starta sezone, Sutjesku očekuju još dva pripremna meča, a popularni Peco najavljuje i novu formaciju.

“Već u subotu nam dolazi Grbalj, a u utorak, sedmicu prije nastavka prvenstva igraćemo protiv Mornara. U kojem sastavu i formaciji, vidjećemo, jer smo uz tradicionalnu 4-2-3-1, u Međugorju uvježbavali i igru sa tri defanzivca u formaciji 3-5-2. Pokazalo se da moj sastav ima dubinu da izdrži nastup u bilo kojoj od njih, jer svaka zahtijeva veći angažman fudblera na različitim pozicijama. Tri prve utakmice smo igrali sa tri defanzivca, dok smo posljednju utakmicu dobili standardnom našom formacijom”.

U proljećni dio šampionata, Sutjeska će imati i četiri pojačanja iz svog pogona.

“Ekipi sam na pripremama pridružio četiri omladinca, a golman Dubljević i igrači Bojović, Janjić i Balša Dubljević su odlično odradili sve zadatke. Mi smo i tokom priprema imali problema, jer se Nedić zbog upale pluća kasnije priključio, a i prekinuo je pripreme zbog operacije na ruci, a zbog operacije je Bulatović propustio cjelokupne pripreme u Međugorju. Ni Cicmil nije dobijao minutažu, jer nećemo da žurimo. On trenira sa ekipom, ali će igrati kada bude potpuno spreman”, zaključio je Rakojević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *