Vaterpolisti sjutra za jedinu medalju sa EP koja im nedostaje

Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Hrvatskom utakmicu za treće mjesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. 

Crna Gora nema bronzanu medalju, šampionski trofej osvojili su 2008. u Malagi, dok su 2012. u Ajndhovenu i četiri godine kasnije u Beogradu bili srebrni. Hrvatska ima po jednu zlatnu i bronzanu i dvije srebrne medalje.

“Vidjelo se sinoć da je motivacija bila ogromna, da su igrači imali veliku želju. Grešaka je bilo, kao i u svim ovakvim utakmicama. Imali smo svoje šanse koje nijesmo iskoristili, pogotovo u tom prvom dijelu utakmice. Primili smo neke jeftine golove. Definitivno da nas je taj meč sa Italijom potrošio. Zbog broja ličnih grešaka smo imali smanjenu rotaciju. Najvažnije je da se oporavimo za meč sa Hrvatskom, ekipom koja je došla u Budimpeštu da osvoji zlatnu medalju. Biće izuzetno važno otvaranje utakmice. Da izdržimo pritisak, da imamo što manje igrača manje. Da utakmicu na početku uvedemo u egal, poslije vjerujem da bi mogli da tražimo medalju. Međutim, znamo koji nam je cilj za ovu godinu, a to je plasman na Olimpijske igre. Važno je da igrači budu zdravi za mart kada je na programu kvalifikacioni turnir. Februar će biti naporan za sve igrače, imaće klupske utakmice na svaka tri dana. Moramo biti minimum na ovom nivou da bi obezbijedili Olimpijske igre”, istakao je selektor Vladimir Gojković.

Crnogorski vaterpolisti poraženi su juče u polufinalu od Mađarske 10:8, dok je Hrvatska izgubila od Španije 9:8. Međusobni duel u grupi, u prvoj fazi takmičenja, pripao je hrvatskoj selekciji 11:10. Podmlađene “ajkule” sa tri debitanta, plasmanom među čeitiri najbolje ekipe Starog kontinenta su napravile ogroman uspjeh, a medalja bi bila nagrada za naporan rad i odlične partije.

“Bilo je pakleno igrati u onakvoj atmosferi Duna Arene. U jednom momentu nijesmo mogli da se čujemo na tajm-autu. Bilo je lijepo igrati u takvom ambijentu, Mađari su ovaj put bili bolji, i mogu samo da im čestitam. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima, nadam se da ovu utakmicu za bronzu možemo riješiti u našu korist. Oni su u psihološkom padu nakon poraza od Španije, kao i mi, ali ko se prvi izvuče iz toga, on će dobiti utakmicu.

Nedjeljni duel za bronzano odličje počeće u 17 sati i 30 minuta. Novog prvaka Evrope odlučiće Španija i Mađarska u 19 sati. Španija će igrati za prvu, a Mađarska za 13. zlatnu evropsku medalju.

foto: Aleksandra Krupanič

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *