aba

U okviru 17. kola regionalne ABA lige, ekipa podgoričke Budućnosti slavila je na gostovanju u Zagrebu. Konačan rezultat bio je 78:87 u korist našeg predstavnika.

Košarkaši Budućnosti navikli su svoje navijače na neizvjesne utakmice tokom ove sezone. Takav slučaj bio je i u Zagrebu večeras tokom prvog poluvremenu. Ipak u drugom poluvremenu momci koje sa klupe predvodi Petar Mijović uspjeli su da se odvoje i slave na teškom gostovanju. Vodila je Budućnost tokom čitave prve četvrtine, ali je Cibona hvatala priključak, pa je ta dionica završena rezultatom 25:27 u korist gostiju iz Podgorice.

Druga četvrtina donosi bolju igru Cibone koja je rezultirala vođstvom na poluvremenu (45:44). U trećoj dionici nešto bolja igra Budućnosti koja se nastavila i tokom poslednjeg kvartala. Na kraju konačnih 78:87 za 13. pobjedu u dosadašnjem dijelu ABA lige.

Kod našeg predstavnika, najbolji je bio Justin Cobbs sa 24 postignuta poena. Osim njega, dvocifreni su bili Hassan Martin sa 15 kao i Petar Popović i Kilpatrick sa 11 poena.

U ekipi domaćina, istakao se Bundović sa 18 poena.

Naredni meč Podgoričani igraju protiv Igokee na domaćem terenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *