Poraz bez posljedica, Mornar u grupnoj fazi Lige šampiona

mornar

Mornar je u revanšu kvalifikacija za FIBA ligu šampiona pretpio „besplatan“ poraz od Benfice – 71:82.

„Besplatan“ zbog činjenice da je od lisabonskih +28 sačuvan višak od 17 poena koji je uveo „ponos Bara“ u glavnu fazu elitnog klupskog takmičenja FIBA. Znaci navoda, međutim, govore o drugoj dimenziji poraza koji je nakon meča, na konferenciji za medije šef stručnog štaba Mihailo  Pavićević rezimirao opaskom „jeste da se sabiraju rezultati, da smo prošli smo u glavnu fazu ali mi smo večeras izgubili meč i to mi nije drago”.

Prva četvrtina protekla je u solidnoj igri Mornara koji je, gotovo rutinski, stigao do viška od sedam poena i držao sve pod kontrolom. Stvari su krenule naopako u drugom periodu kada je trener Pavićević “proširio rotaciju”.

“Želio sam da dam drugim igračima šansu, ali tada smo izgubili smo ritam i već na prvom tajm autu u drugoj četvrtini sam opomenuo igrače zbog toga. Izgubili smo ritam u napadu, izgubili smo ga u odbrani…  U Lisabonu smo imali samo osam izgubljenih lopti tokom cijele utakmice a samo u prvom poluvremenu danas decet“, rekao je Pavićević na konferenciji za medije.

Rezultat druge četvrtine dovoljno govori o igri Mornara u ovom periodu – 12:31! Kazna za slabu odbranu bile su dvije trojke gostiju u poslednjih 30 sekundi poluvremena.

Početkom treće četvrtine, Benfika se u jednom trenutku odlijepila na 16 poena razlike i to nakon serije promašenih penala i nekoliko neiskorišćenih zicera. Srećom, Nidam i Bjelica su u dva napada trojkama zaustavili nalet rivala nakon čega je Mornar popravio odbranu i zaigrao kvalitetnije.

„Bilo je kritično kada je Benfika povela sa 16 razlike jer smo je razigrali lošom odbranom i bili su u usponu a mi van ritma. Situacija nije izgledala optimistički ali smo se srećom u tim trenucima trgli, zaigrali odbranu“, prokomentarisao je Pavićević.

foto, text: KK Mornar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *