Johansson saopštio spisak za kvalifikacije za EP

bojana mentovic cgsport

Selektor ženske seniorske reprezentacije Per Johansson objavio je spisak igračica na koje računa za prva dva duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine. ”Lavice” će 25. septembra u Pljevljima ugostiti Italiju, dok ih četiri dana kasnije očekuje gostovanje u Litvaniji.

Na spisku se nalaze sljedeće igračice: golmanke – Marina Rajčić, Anastasija Babović (Budućnost) i Marta Batinović (Ramniku Valčea, Rumunija), lijeva krila Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Korona Brašov, Rumunija) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), desna krila Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Magura Cisnadie, Rumunija), pivoti Ema Ramusović i Tatjana Brnović (Budućnost) i Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija), te bekovi Đurđina Jauković i Milena Raičević (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Katarina Bulatović (Đer, Mađarska) i Đurđina Malović (Ferencvaroš, Mađarska).

Selektor Johanson u dogovoru sa Rukometnim savezom Crne Gore za predstojeću akciju pozvao je i kadetkinju Anastasiju Marsenić i juniorku Nikolinu Knežević, koje su na taj način nagrađene za odlična izdanja u dresu reprezentacije na šampionatima Evrope održanim tokom ljeta.

Okupljanje nacionalnog tima je u ponedjeljak, 23. septembra.

U kvalifikacionoj grupi 2 pored Italije i Litvanije, rival je selekcija Mađarske, a plasman na šampionat Evrope obezbijediće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

U kvalifikacijama učestvuje 28 reprezentacija.

Norveška i Danska kao domaćini su obezbijedili učešće na šampionatu Evrope.

foto: Bojana Mentović, CGsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *