Česi bez problema do trijumfa, kraj nada o plasmanu na EURO

fscg

Reprezentacija Crne Gore poražena je u petom kolu kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 od selekcije Češke rezultatom 3:0. Česi su do trijumfa u Podgorici došli u drugom poluvremenu, kada su viđena sva tri pogotka.

Prvo poluvrijeme obilovalo je uzbuđenjima na obje strane, ali je bolje prilike da zatrese mrežu protivnika propustila naša selekcija. Česi su prvi zaprijetili, preko Šika i Masopusta, ali je prva velika prilika viđena u 22. minutu – ubacivanje Boljevića i odličan udarac Hočka sa ivice kanenog prostora zaustavila je prečka gola gostiju.

„Sokoli“ su nakon dobrog pokušaja i pogođene preček preuzeli konce igre u svoje ruke i stvorili veliki pritisah na Čehe, koji nijesu uspevali da pronađu pravi odgovor. Nakon prilika i udaraca Mugoše i Boljevića sa desne strane i dobrih intervencija Vaclika, najbolju šansu da donese prednost našem timu propsutio je Radunović – lijevi bek „sokola“ ukrao je loptu rivalu na svojoj polovinu, došao do peterca gostiju ali je njegov udarac izblokiran.

U nastavku susreta Češka je iskoristila dvije šanse koje su prelomile meč. U 54. minutu Tomaš Souček je dobro reagovao nakon centaršuta Jakuba Jankta, da bi samo tri minuta kasnije Masopust udvostručio prednost gostiju.

,,Sokoli“ su do kraja pokušavali da se vrate u igru, ali bezuspješno. Pokušaji Mugoše, zatim i Boljevića nijesu ugrozili gol gositju. U posljednjim trenucima meča Hočko je napravio faul nad Aleksom Kralom u svom šesnaestercu, a Darida iskoristio kazneni udarac.

Crna Gora 0-3 Češka

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 5.281.
Sadija: Ali Palabjuk (Turska).
Strijelci
0:1 – Tomaš Souček 54’, 0:2 – Lukaš Masopust 57’, 0:3 – Vladimir Darida (p) 90’+4’
Žuti kartoni
Risto Radunović, Adam Marušić – Crna Gora
Tomaš Souček – Češka

Crna Gora: Danijel Petković, Risto Radunović (od 73. Fatos Bećiraj), Nikola Vukčević (od 68. Marko Bakić), Dušan Lagator, Žarko Tomašević, Marko Vešović, Stefan Mugoša, Deni Hočko, Nebojša Kosović (od 73. Vukan Savićević), Aleksandar Boljević, Adam Marušić.
Selektor: Faruk Hadžibegić.

Češka: Tomaš Vaclik, Ondrej Čelustka, Vladimir Cufal, Vladimir Darida, Lukaš Masopust (od 76. Jan Kopic), Jakub Jankto, Tomaš Souček, Marek Suhi (od 46. Jakub Brabec), Jan Boržil, Patrik Šik (od 90.+1 Mihael Krmenčik), Aleks Kral.
Selektor: Jaroslav Šilhavi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *