Radičević: Svijetla budućnost, mentalitet i sportski bezobrazluk vodili nas do trijumfa

Šest mečeva, pet pobjeda. To je bilans rukometašica Budućnosti u pripremnim mečevima igranim tokom avgusta.

“Plave” su prvo ostvarile tri pobjede na turniru u Podgorici, a onda u francuskom Brestu prvo doživjele poraz od Metza, pa savladale CSM Bucuresti i Gyori.

“Očekivala sam sve ovo, jer smo dugo zajedno i to u sistemu koji godinama funkcioniše”, kaže za “PobjeduJovanka Radičević, te dodaje:

“Uopšte se nijesam plašila nediscipline ili nepoštovanja stvari, možda sam bila malo više skeptična, u smislu kako ćemo da izgledamo nakon fizičkih priprema jer nijesmo imali mnogo zajedničkih rukometnih treninga. Pokazale smo da nam, nakon dugogodišnjeg iskustva i sistema, koji se gradi, ne treba mnogo, bez obzira što su stigla dva nova igrača, mislim na Barbaru i Sanju. Naravno, ima još prostora da se uigramo, napredujemo, ali sam srećna kako je sve izgledalo. Ovo je samo pokazatalj svijetle budućnosti i treba da nastavimo da radimo kao cijelo ljeto, u pauzi i na pripremama”.

Iako je riječ o prijateljskom meču, pobijediti Gyori, ekipu koja je obilježila ženski rukomet u ovom milenijumu sa osam razlike je podvig kojim se malo ko, ako iko uopšte, može pohvaliti u skorijoj istoriji.

“Iskreno, bilo je teško, na ovakvom turniru i protiv ovakvih rivala, odigrati tri meča u nizu. Bila je velika potrošnja. Ali, naš mentalitet, sportski bezobrazluk i energija su nas približili trijumfu. Nijesmo dale na sebe i posljednji atom snage izvukle smo sa Gyorom”, kaže kapitenka reprezentacije, te dodaje:

“U suštini, nije važno protiv koga igraš, da li je utakmica u devet ili u 21 sat, već je važno da na terenu, u svakom trenutku, pokažeš sve najbolje što imaš. Mi smo to pokazali energija je bila na nivou”, zaključila je Radičević za “Pobjedu“.

foto: Bojana Mentović, CGsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *