Subotić: Svidjela mi se energija Bokana, ja sam birao pojačanja i očekujem dobru sezonu

kk buducnost voli

Košarkaši Budućnost Volija već nekoliko dana treniraju u Kolašinu, pripremajući se za novu sezonu u kojoj ne ulaze sa šampionskim ambicijama.

Nakon prošle, neuspješne sezone i loših transfera, “palicu” kluba je preuzeo Slobodan Subotić, koji je dobio povjerenje predsjednika Dragana Bokana.

“Sreo sam se sa Draganom Bokanom i razgovarali smo o košarci nekih tri sata. Dopao mi se način na koji razmišlja o košarci, svidjela mi se ta njegova energija. U razgovoru prepoznate ljude sa energijom i bez. Dogovorili smo da se čujemo. Otišao sam na Rodos jer tamo Galis ima košarkaški Kamp. Nakon dva dana me je zvao i dogovorili smo se”, kaže Subotić u današnjem intervjuu za “Arenu“.

Iskusni stručnjak koji je karijeru gradio u Grčkoj kaže kako je pratio prošlogodišnju Budućnost, nije komentarisao igre “plavih” pod Džikićem i Repešom, već govorio o poslu koji je do sada uradio u timu iz Podgorice.

“Pratio sam prošlogodišnju ‘evroligašku’ Budućnost Voli. Ne želim da kritikujem ni trenere, ni igrače ali sam ove sezone nametnuo kriterij ume za stvaranje ekipe. Hoću igrače koji imaju kvalitete po učincima, statistikama, video-dokumentaciji, ali hoću igrače koji imaju i ljudske kvalitete. Koji će se prilagoditi meni, saigračima, publici i klubu u koji dolaze”, ističe Subotić.

Stručnjak rođen u Herceg Novom kaže kako je on doveo pojačanja, te da očekuje dobru sezonu u kojoj želi da ide korak po korak.

“Mislim da smo napravili radnu i konkurentnu ekipu. Vjerujem da će to prepoznati i publika. Dosadašnjim tokom priprema sam izuzetno zadovoljan. Svi vrhunski rade, svaki igrač u svakom trenutku. Očekujem “eksploziju” domaćih igrača koji su objektivno imali manje prostora u Evroligi prošle sezone zbog velikog broja stranaca. Oni su već autoriteti i u regionu i šire i vjerujem da će to potvrditi. Takođe očekujem dosta i od mlađih. Čeka nas nikada jača ABA liga i inspirativni Evrokup gdje se finalisti plasiraju u Evroligu. Očekujem dobru sezonu, dosta kvalitetnih utakmica, a naša strategija je korak po korak, ništa ne obećavamo ali vjerujemo u sebe”, zaključio je Subotić.

foto: KK Budućnost Voli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *