Veselin Pejović preuzima FK Budućnost, stiže i nova uprava

Vlasnik kompanije Uniprom Metali i poznati biznismen Veselin Pejović preuzeće FK Budućnost, prenose Dnevne novine.

Podgorički list navodi da Pejović neće biti direktno uključen u rad kluba, ali bi svojim novcem i idejama bio garancija finansijske stabilnosti.

Prvi čovjek kluba postaće advokat Zoran Vukčević, dok će direktor tima biti Andrija Piro Vujović, nekadašnji direktor i predsjednik Sutjeske.

Pejović i Vujović su i prije četiri godine (nakon odlaska tadašnjeg predsjednika Bojana Šarkića) bili blizu ulaska u klub, ali su na kraju odustali, jer im tadašnji čelnici Glavnog grada nijesu dali uvid u pravo finansijsko stanje kluba, navode Dnevne novine.

Sada je situacija, očigledno, drugačija, pa je nakon nekoliko razgovora sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i predstavnicima Glavnog grada, Pejović sa saradnicima blizu odluke da kao podrška počne misiju u plavom klubu.

Budućnost je zvanično od 1. avgusta bez Uprave nakon što je Žarko Burić na polovini petogodišnjeg mandata odlučio da digne sidro. Sa njim je otišao i kompletan Upravni odbor, koji će vrlo brzo bit formiran čim predsjednik Skupštine kluba, Srđan Raičević (koji bi ubuduće trebalo da bude desna ruka Vukčevića, kao potpredsjednik kluba) sazove sjednicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *