fiba

Argentina je bila bolja od Crne Gore 85:77 u drugom meču na pripremnom turniru u Francuskoj.

Selektor Zvezdan Mitrović promiješao je sastav u odnosu na prethodni duel, a meč su preskočili Bojan Dubljević i Nikola Ivanović.

Dobro su se naši držali 30 minuta, ali kao i juče u posljednjem periodu je rival dao veliki broj poena i obezbijedio pobjedu.

U prvom poluvremenu naš sastav je odigrao odličnu odbranu, potpuno kontrolisao ritam meča i u izjednačenih 20 minuta bio u prednosti veći dio vremena. Nakon prve četvrtine bilo je 18:17, na poluvremenu 35:33.

Sredinom trećeg perioda Argentina je prvi put stvorila ozbiljniju prednost 47:40, da bi na kraju treće četvrtine bilo 57:52 za južnoamerički sastav.

Posljednja četvrtina donijela je napadački sjajnu igru Argentinaca koji su ubacili 28 poena i u jednom momentu stekli plus 15 čime su osigurali trijumf.

Petar Popović je jedini igrao preko 30 minuta večeras, a bio je najefikasniji sa 13 poena. Nikoal Vučević je uz 11 poena imao devet skokova, a Nemanja Radović uz isti poenterski učinak uhvatio je šest lopti. Po devet poena su ubacili Aleksa Popović, Sead Šehović i Marko Todorović (sedam skokova).

U trećem meču u Francuskoj naša selekcija sjutra od 18 sati igra protiv Brazila.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *