Pune tribine čekaju “crvene”: Košarkaši večeras protiv Francuza

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odigraće večeras prvi od tri meča na turniru u Lionu u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Crveni će večeras od 20:30 časova igrati sa domaćinom Francuskom, u dvorani u kojoj igra ASVEL našeg selektora.

“Očekivanja nemam, za mene je jako važno da ovih 14 momaka dobije šansu, rotiraćemo sastav i dobiti neku sliku pred nastavak. Naravno, uigravanje je pod broj jedan, da vidimo u kakvom smo stanju. Možda su ove utakmice prejake za ovaj dio, nakon napornih priprema tokom kojih se više radilo na fizičkoj pripremi. Ove tri jake utakmice će nam dati jasniju sliku pred put u Kinu”, poručio je selektor Zvezdan Mitrović pred put za Lion.

Očekuje se vruća atmosfera jer bi tribine trebalo da budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Francuzi su u naletu, već su imali nekoliko kvalitetnih provjera, dok su naši odigrali tek trening meč sa ASVEL-om. Ipak pripremni mečevi malo toga će pokazati, a u našem taboru vjeruju u odličnu igru na Svjetskom prvenstvu.

“Mislim da smo pripreme odradili veoma dobro, spremili smo se. Možda ćemo biti tvrđi u prvih par utakmica, ali ovaj turnir je jaka i dobra provjera za nas. Na SP očekujte agresivnu, borbenu Crnu Goru. Pokušaćemo da iskoristimo ono što najbolje znamo. Naš najveći adut je svakako što smo zajedno dugo vremena i svi smo dugo tu. Treba svakako reći da je uspjeh što smo se plasirali, ali normalno da ne idemo sa bijelom zastavicom. Bilo bi lijepo da prođemo grupu, sigurno ćemo se boriti do kraja”, poručio je reprezentativac Nemanja Radović.

Naša selekcija će drugog dana turnira igrati protiv Argentine, dok je za kraj ostavljen meč za Brazilom. Ta dva susreta počeće u 18 sati.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *