Ostojić: Do tri pobjede na teži način, nemamo prava na kiks

fiba

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je tri pobjede u prva tri kola grupne faze Evropskog prvenstva B divizije.

Izabranici Mladena Ostojića na turniru u Podgorici su savladali Švajcarsku, Ukrajinu i Bjelorusiju.

“Mi smo dobro odradili pripreme, imali za mene iznenađujuće dobre rezultate, pobijedili dva puta Hrvate koji su u A diviziji, pobijedili dva puta protiv BiH. Jednom slavili protiv Francuza koji su favoriti za zlato na EP”, kaže nakon tri utakmice selektor Ostojić, te dodaje:

“Prvenstvo je ipak nešto drugo, bilo je malo nervoze jer praktično prvi put generacija izlazi na međunarodnu scenu, uz to smo igrali protiv atipičnih ekipa. Sva tri prethodna rivala nastupala su sa niskim košarkašima u petorci, pa je našim igračima bilo malo teže na to da se snađu. Došli smo do tri pobjede na teži način”.

Do kraja grupne faze protivnici su Danska i Island.

“Sada imamo još dva meča, prvo protiv Islanda, pa sa Danskom koja je uz nas favorit da prođe dalje iz grupe što je i pokazala dosadašnjim rezultatima. Mislim da ne bi trebalo opterećivati naše klince, jer su još neiskusni, ali timski smo igrali dobro prve tri utakmice. Vjerujem da se iz meča u meč i individualno opuštaju i da će sve do kraja igrati bolje i bolje. Samo da nas zaobiđu povrede i problemi koje smo imali zbog raznih virusa, vjerujem da ćemo rasterećenije igrati i pružati kvalitetne partije”.

“Islanđani su u posljednjih nekoliko godina pravili probleme i u starijim generacijama, ali mislim da smo od njih kvalitetniji i da bi to trebalo da dobijemo”.

Sa Dancima će biti interesantno i zbog daljeg ukrštanja.

“Šest najboljih ekipa turnira su u grupama C i D, pa se ukrštamo već u četvrtfinalu. Imamo tamo Belgiju, Britaniju i Finsku, svaki tim izuzetno jak. Mislim da su Belgijanci možda tu najkvalitetniji, tako da bi bilo dobro da budemo prvi, pa da igramo sa nekim drugim iz te grupe tamo. Ne kaže se uzalud da je lakše ostati u A diviziji, nego ući iz B divizije. Tamo često je jedna pobjeda dovoljna, a mi gotovo da nemamo prava na kiks sve do polufinala zbog sistema takmičenja. U svakom slučaju najvažnije je da pratimo te momke, oni su počeli reprezentativnu karijeru, pa sada želimo da sve do U20 polako stasavaju i da se stvore neki koji će se priključiti seniorskom timu u jednom momentu. Uz to ja sam trener koji voli da pobjeđuje i siguran sam da ćemo dati sve da ostvarimo dobar rezultat”, zaključio je Ostojić.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *