Juniori sjutra počinju nastup na EP, Vujačić i Kljajić: Spremni da pružimo maksimum

fiba

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (subota) igra prvi meč na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Izabranici Darka Vujačića šampionat u Volosu otvaraju protiv Italije, a meč se igra od 14.30 časova.

“Najvažnije je da smo svi zdravi, pripreme su protekle u najboljem redu. Momci su bili potpuno posvećeni, baš mogu biti zadovoljan kako su odradili treninge, potrudili su se maksimalno da ispune sve zahtjeve”, kazao je selektor.

Vujačić je ocijenio da je prvenstvo jako, te da je najvažnije da ekipa svaki meč odigra maksimalno.

“Želimo da se pokažemo u pravom svjetlu. Pripremne utakmice smo odigrali na dosta visokom nivou, praktično svi su dobili šansu. Prvenstvo je jako, nema loših ekipa, tako da od starta krećemo maksimalno ozbiljno i fokusirano. Italija je prvi rival, želimo da pobijedimo tu prvu utakmicu i da počnemo prvenstvo u najboljem redu. Sigurno neće biti nimalo lako, ali se nadam da ćemo odigrati svaki meč maksimalno što je najvažnije. U grupi su još Litvanija i Rusija, to su velesile, nećemo se predavati sigurno i igraćemo maksimalno do kraja”, zaključio je selektor.

Kapiten Jovan Kljajić označen je kao igrač na kog treba obratiti pažnju na ovom prvenstvu, te će se očekivati da vodi talentovanu generaciju.

Priznanje za Jovana Kljajića: FIBA ga uvrstila među pet potencijalnih zvijezdi Evropskog prvenstva!

“Veoma smo zadovoljni kako smo radili ovog ljeta, pripreme su bile prilično duge pa smo spremni za prvenstvo. Dobrodošle su nam prijateljske utakmice i sa puno samopouzdanja čekamo start prvenstva. Treća je godina ovoj reprezentaciji da je na okupu, imali smo prvenstvo u Podgorici, pa nastup na Svjetskom šampionatu i sada novo Evropsko prvenstvo. Mislim da je hemija veoma dobra u ekipi i pokušaćemo da napravimo još jedan veliki rezultat”, kazao je Kljajić.

Pored Italije, u našoj grupi B su i Litvanija i Rusija.

Na spisku igrača koji će igrati na Evropskom prvenstu su sljedeći igrači:

Milović Vasilije; Pajović Feđa; Živanović Balša; Kljajević Marko; Kljajić Jovan; Karamanga Haris, Tomašević Bojan; Anđušić Filip; Vujisić Viktor; Marinović Đorđije; Bojičić Nikola; Vučinić Vasilije

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *