wpolo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Kvangdžuu otvorila je remijem sa Srbijom 10:10. 

Srbija je bolje počela meč, povela na startu 2:0, a dva puta imala je i prednost od tri gola (4:1 i 6:3). Izabranici selektora Vladimira Gojkovića minut i po prije kraja treće četvrtine uspjeli su prvi put da izjednače (8:8), a u samom finišu tog dijela meča i da povedugolom Đurđića (9:8).

Crna Gora je početkom posljednje četvrtine vodila i 10:8, ali je Srbija uspjela da se vrati i 14 sekundi prije kraja izjednači. Imali smo posljednji napad, ali je šut Aleksandra Ivovića završio pored gola.

[wp_ad_camp_1]

Po dva gola za Crnu Goru postigli su Đuro Radović, Draško Brguljan, Mlađan Janović i Bogdan Đurđić, a po jedan Aleksandar Ivović i Dragan Drašković.

U selekciji Srbije najbolji je bio Strahinja Rašović sa četiri, Dušan Mandić postigao je tri, a po gol Miloš Ćuk, Nikola Dedović i Sava Ranđelović.

Naredni meč igramo u srijedu od 12:15h po crnogorskom vremenu protiv Grčke.

[wp_ad_camp_1]

SRBIJA – CRNA GORA 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1)

Sudije: Voevodin (Rus), Cvart (Hol), Igrač više: Srbija 6 (3), Crna Gora 12 (4).

SRBIJA: Rističević, Mandić 3, Rašović 4, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, Rašović, Dobozanov.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *