Crnogorska ragbi reprezentacija nastupila na Evropskom prvenstvu

Muška ragbi reprezentacija proteklog vikenda je učestvovala na Evropskom prvenstvu koje je okupilo 16 reprezentacija. To je ujedno bio i predkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju 2020 godine.

Na turniru koji je trajao dva dana, “vukovi” su ostvarili dvije pobjede i četiri poraza. Prvog dana su poraženi od polufinalista Evropskog prvenstva, Moldavije i Švajcarske, doks u savladali Sloveniju.

Drugog dana naši reprezentativci pobijedili su Lihtenštajn, što im je osiguralo opstanak u elitnoj diviziji. U borbi za plasman od devetog do 12. mjesta bolja od naših momaka je bila Austrija, da bi pobjedu odnijela i Srbija, nakon eseja u produžetku (24:24 je bilo u regularnom dijelu).

[wp_ad_camp_1]

“Turnir je bio naporan, vrućina i povrede nam nijesu išle na ruku, falilo je čini se i malo sportske sreće, ali bez izgovora ozvučene su pouke za sledeće učešće”, rekao je selektor reprezentacije Bato Jović.

Kapiten naše reprezentacije Boris Mijušković kazao je kako je ponosan na saigrače, koji su na pravi način predstavili svoju zemlju.

“Znali smo da nas očekuje izuzetno naporan turnir, kako zbog kvaliteta ekipa tako i zbog vremenskih uslova. Međutim, najvažnije je što je cilj ostvaren i što je reprezentacija Crne Gore izborila opstanak u Conference 1 diviziji. Ponosni smo na momke jer su bezrezervno i na najbolji način predstavljali Crnu Goru, kao malu naciju velikog srca”.

[wp_ad_camp_1]

“Nadamo se da će u budućnosti naše napore u tome prepoznati i crnogorske institucije, jer smo valjda i mi članovi crnogorske sportske familije”, zaključio je Mijušković.

Reprezentaciju Crne Gore su činili: Mijušković Boris, Raonić Novica, Andrić Marko, Milosavljavić Aleksandar, Čelebić Vladan, Novaković Marko, Vučićević Dušan, Marstjepović Đorđe, Marinković Aljoša, Roganović Aleksandar, Popović Srđan, Stanković Dušan, Radović Milan. Trener Bato Jović, tim menadžer Zorica Kostić.

foto: Ragbi savez

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *