Janović na Kupu u Beranama: Crnogorski sport raste sa djecom

ministar janović berane

Ministar Nikola Janović je u Beranama prisustvovao održavanju završnog turnira Kupa u odbojci za djevojčice uzrasta VI i VII razreda osnovnih škola, koji se ove godine održava po drugi put.

Janović je u svom obraćanju poručio da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet, te što je ove godine primjetno veći broj djece nego prošle.

“Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci”, istakao je Janović.

[wp_ad_camp_1]

Ministar je u Beranama poručio i da ga raduje da se ove godine finale Kupa u odbojci održava u Beranama, čime se pokazuje da se i u ovom segmentu vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti.

“Nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u ovom gradu, Berane je i dalje grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, zaključio je Janović.

Plakete partnerima

Na finalu Kupa ministar Janović je uručio plakete partnerima u ovom projektu: Jonuzu Mujeviću –  direktoru Monteputa, Danilu Orlandiću – direktoru Aerodroma Crne Gore i Svetlani Roganović – direktorici Mikrofinansijske institucije Monte Credit, kao i predsjedniku Odbojkaškog saveza – Cvetku Pajkoviću, predsjedniku Rukometnog saveza – Petru Kapisodi i predstavniku Fudbalskog saveza – Amilu Gerini koji su pomogli realizaciju takmičenja.

[wp_ad_camp_1]

Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza Budimir Vukićević. Ovom prilikom su takođe uručene i lopte školama učesnicama završnog turnira.

Osim svečanog dijela programa u Beranama su odigrane i tri odbojkaške utakmice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *