Repešu ne brinu navijači: Agresivnost i koncentracija određuju pobjednika

jasmin repesa

jasmin repesa

Nakon što je završen i posljednji meč Evrolige, košarkaši Budućnost Volija igraju jedan koji im donosi šansu za borbu za novi plasman u najkvalitetnije evropsko košarkaško takmičenje.

Tim Jasmina Repeše  reagovao je nakon poraza u Zagrebu, te u svojoj “Morači” savladao Cedevitu i seriju vratio u “Dom sportova”.

Majstorica je u nedjelju, a trener “plavih” kaže kako će pobjednika odrediti agresivnost i koncentracija, ne pridajući previše važnost domaćeg terena i publike.

“Čeka nas izuzetno bitan meč, protiv rivala koji već duže vremena igra jako dobro. Naša dva meča su pokazala šta je to što moramo eliminisati, a šta napraviti u igri. Sve je tu jasno, kako treba otići u Zagreb, kako odigrati da bi pobijedili”.
“Nijesam zadovoljan zatvaranjem oba poluvremena u meču u Atini u četvrtak. Ostatak meča bio je koraktan. Rivalu je bilo izuzetno bitno da pobijedi. Mislim da smo mogli odigrati mnogo bolje. Bez obzira na meč sa Cedevitom, takvi dueli kao protiv Panatinaikosa su velika prilika za promociju kluba, za naš imidž”.
“Zadovoljniji sam sa utakmicama i u Barseloni i u Istanbulu protiv Fenerbahcea. Svi ti mečevi imali su određene sličnosti, imali smo nedopustiva propadanja protiv rivala takvog profila.
I u pripremama evroligaških mečeva najviše smo radili na segmentima koji imaju dodira sa Cedevitom”.
“Segmentima koji determinišu ovakve utakmice. Bez najvišeg nivoa koncentracije, u svim fazama igre, bez najvišeg nivoa sportske agresivnosti, u svim segmentima, se ne može. To je nešto što obilježi ovakve utakmice. Uvijek je odnos skoka i slobodnih bacanja pokazatelj koncentracije i agresivnosti. Moramo biti prisutni i fizički i mentalno. Kad smo iskontrolisali Cedevitin ofanzivni skok, oni su završili meč sa 72 poena. To mnogo utiče”.
“Vjerujem da će dvorana biti puna. Na terenu je deset igrača, za igrače na ovom nivou ne bi trebalo da bude bitan faktor šta se dešava na tribinama. Vjerujem da će biti domaćinski ambijent. Mi moramo napraviti stvari koje znamo da možemo, i onda faktor domaćeg terena nije toliko bitan”, zaključio je Repeša.
foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *