Ministarstvo sporta i mladih nagradilo karatiste: Za osvajače medalja 45.000 eura

ministarstvo sporta
Ministar sporta i mladih Nikola Janović, priredio je danas prijem u čast crnogorskih karatista Maria Hodžića i Nikole Malovića, povodom uspjeha na nedavno održanom Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari. Pored karatista, prijemu je prisustvovao i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Ivan Krstajić.
Mario Hodžić je na pomenutom takmičenju osvojio srebrnu medalju, dok je Nikola Malović osvojio bronzu.
Naše karatiste za navedene ostvarene rezultate sleduju premije u iznosima od 20.000 za srebro odnosno 15.000 eura za bronzu, dok će selektoru prispasti premija od 10.000 eura.
Ministar Janović je ovom prilikom čestitao reprezentativcima i rukovodstvu Karate saveza na izuzetnom uspjehu i istakao da se za ovakve rezultate Crna Gora može pohvaliti ubjedljivo najvećim premijama u regionu koje su sigurno značajan motiv našim sportistima da nastave sa osvajanjem medalja na najznačajnijim evropskim i svjetskim takmičenjima.
Sportisti su se zahvalili ministru na prijemu i podršci koju Ministarstvo u kontinuitetu pruža i istakli da ovakav odnos države prema njihovim uspjesima su dodatan motiv ali i obaveza i odgovornost da je uvijek predstave u najboljem svjetlu.
Na kraju, Krstajić je istakao zadovoljstvo što država na pravi način prepoznaje značajne rezultate, kao i to da ovakve nagrade mnogo znače našim mladim spotistima kao podstrek za nove pobjede.
Ministarstvo sporta i mladih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *