Budućnost se gasi? Bojana Popović odlazi, raskidaju se ugovori, klub nema novca za pripreme!

0

Dvostruki šampion Evrope je pred gašenjem, nakon što je kompanija Bemax prestala da finansira klub koji je u vlasništvu Glavnog grada.

foto: Dejan Starčević, ŽRK Budućnost

Rukometni klub Budućnost proživljava vjerovatno i najteže dane od svog osnivanje.

Dvostruki šampion Evrope je pred gašenjem, nakon što je kompanija Bemax prestala da finansira klub.

O teškoj situaciji u klubu koji je zimus najavio velike ambicije nakon katastrofalne sezone, najgore u istoriji kluba, za Dan je govorila legenda jugoslovenskog i crnogorskog sporta Maja Bulatović, aktuelna izvršna direktorka Budućnosti.

“Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala. Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji”, ističe Bulatović.

Pojačanja koja su najavili za novu sezonu već prelaze u druge klubove. Oni sa kojima su doskorašnji čelnici potpisali ugovore, moraju biti isplaćeni, ili se klub suočava sa blokadom.

“Problemi su veliki, a u minulih nedjelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platmo bilo šta. U nečemu smo uspjeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da obavi prvi dio na Jahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte. Bemax je pokrio troškove za prošlu sezonu, ali su ostale obaveze za šesti i sedmi mjesec – od stanarina, avio karata, igrača koji su trebalo da dođu”.

“Ovih dana prave se aneksi ugovora, da prođemo bez penala i da budu slobodne u izboru nove sredine. Kako ćemo u tome uspjeti, ne znam. Igračicama koje su trebalo da dođu treba da se saopšti informacija da nisu dio kluba, da su takođe slobodne. Jednostavno, klub se gasi”, kaže Bulatović za Dan.

Glavni grad tražio većinsko vlasništvo

Problem između Glavnog grada Podgorica i Bemaxa nastao je oko vlasništva, pa se poznata firma povukla.

“Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vrijeme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata Be,ax nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik 1.000 odsto”.

Tužba Raičević dovodi do diskvalifikacije iz Lige šampiona?

Veliki dio problema je i usvojena žalba Milene Raičević, za koju Maja Bulatović smatra da se u spor ušlo svjesno. Jedna od posljedica te tužbe mogla bi da bude i eliminacija iz Lige šampiona. To bi bio kraj.

“Mnogo je to složeno. Moraju se raskinuti ugovori koje je napravio “Bemaks”, tačnije ugovori koje su napravile menadžerka Katarina Bulatović i trener Bojana Popović, koje su sklapale ekipu. Takođe, smatram da se svjesno sa Milenom Raičević ušlo u tu tužbu, koja je kod EHF završena kako je završena. Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam, ali mi smo svemu naredni. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog mjeseca prema zaposlenima i povjeriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedjeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer”, zaključila je legendarna igračica.

Prethodnih dana ruski i makedonski mediji specijalizovani za rukomet pisali su o izvjesnom odlasku Bojane Popović iz kluba, nakon što je Ruskinja Krdjaševa, koja je najavljenja kao veliko pojačanje, otišla u Rumuniju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *