FSCG jednoglasno donio odluke na Skupštini, odbijen zahtjev za organizovanje Vanredne Skupštine

0

Pored delegata i predstavnika medija, skupštini FSCG su prisustvovali su gosti iz FIFA i UEFA, Marion Gavat i Jozef Kliment, kao i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

foto: FSCG

Redovna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za 2024. godinu održana je danas u hotelu „Ramada“ u Podgorici. Sjednici Skupštine FSCG prisustvovalo je 33 delegata, od toga 32 sa validnom prijavom, od ukupno 44 delegata i sve odluke donijete su jednoglasno.

Delegati su usvojili Zapisnik sa prethodne skupštine, Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2023. godinu i Izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije Izborne Skupštine. Usvojen je i predlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Disciplinskog pravilnika FSCG.

Pored delegata i predstavnika medija, skupštini FSCG su prisustvovali su gosti iz FIFA i UEFA, Marion Gavat i Jozef Kliment, kao i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Odbijen zahtjev za Vanrednu Skupštinu

Iz FSCG je saopšteno da je odbijen zahtjev za održavanje Vanredne Skupštine, jer nije postojao dovoljan broj potpisnika inicijative, odnosno 1/3.

Saopštenje FSCG:

Stručnoj službi Fudbalskog saveza Crne Gore dana 04.07.2024. godine dostavljena je inicijativa za održavanje Vanredne Skupštine sa potpisima 16 delegata Skupštine FSCG. Među potpisnicima inicijative za održavanje Vanredne Skupštine su tri delegata Udruženja klubova FSCG – Jug, po dva delegata FK „Budućnost“, FK „Sutjeska“, OFK „Petrovac“, FK „Dečić“ i po jedan delegat FK „Igalo“, FK „Grbalj“, FK „Rudar“, Udruženja klubova ženskog fudbala i Udruženja ljekara sportske medicine.

Pisanim izjavama datim 04.07.2024. godine podršku dostavljenoj inicijativi uskratili su dva delegata FK „Dečić“, pa je broj potpisnika manji od 1/3 ukupnog broja delegata i shodno Statutu FSCG isti nije dovoljan za sazivanje Vanredne Skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore. Imajući u vidu navedenu činjenicu, nijesu se stekli uslovi da Izvršni odbor Fudbalskog saveza razmatra dostavljenu inicijativu i organizaciju Vanredne Skupštine sa predloženim Dnevnim redom.

Redovna Skupština FSCG, na kojoj je usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju u 2023. godini, Izvještaj o radu FSCG u periodu između dvije Skupštine i Predlog izmjena i dopuna Disciplinskog pravilnika FSCG, održana je danas u hotelu „Ramada“ u Podgorici uz validno prisustvo 32 od ukupno 44 delegata Skupštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *