Budućnost mora da isplati Milenu Raičević!

0

Nekadašnja kapitenka tima i klub rastali su se neslavno, nakon što je Raičević potraživala zarade za sezonu 2020/21, koju je propustila zbog trudnoće.

foto: ŽRK Budućnost

Milena Raičević dobila je na sudu Budućnost, koja mora da isplati njen ugovor iz sporne sezone!

Nekadašnja kapitenka tima i klub rastali su se neslavno, nakon što je Raičević potraživala zarade za sezonu 2020/21, koju je propustila zbog trudnoće.

Iz Budućnosti je tada saopšteno da nijesu u obavezi da isplate ugovor, jer Raičević nije ni igrala, pa je pravu potražila pred Evropskim arbitražnim sudom u Beču.

A on je donio odluku u njenu korist, saopštio je advokat Raičević Miloš Vukčević.

“Evropski arbitražni rukometni sud u Beču usvojio je u cjelosti tužbeni zahtjev igračice Milene Raičević i dana 17.06.2024. godine donio presudu po kojoj je ŽRK Budućnost Bemax u obavezi da igračici Mileni Raičević isplati sve neisplaćene zarade za sezonu 2020/21 sa zakonskom zateznom kamatom počev od 01. avgusta 2021. godine. Podsjećam da je ŽRK Budućnost odbijala da isplati zarade mom vlastodavcu za vrijeme održavanja trudnoće i porodiljskog odsustva, tvrdeći da na to nema pravo, jer u tom periodu nije igrala i nastupala za Klub. Presuda je konačna i obaveza je Kluba da postupi po istoj u roku od 15 dana od dana donošenja, koji rok ističe danas 2. jula 2024. godine. Očekujem od rukovodstva ŽRK Budućnost Bemax da postupe po Presudi, te ih podsjećam da su javno, putem više medija, obećali da će ispoštovati presudu Evropskog arbitražnog rukometnog suda u Beču u slučaju igračice Milene Raičević, pa ne sumnjam da će se kao odgovorno i profesionalno rukovodstvo Kluba držati javno obećane riječi i postupiti po Presudi”.

“Iskreno se nadam se da neće biti potrebe da u okviru Evropske rukometne federacije pokrećem mehanizme prinudnog izvršenja Presude, koje mi shodno EHF pravnim pravilima stoje na raspolaganju”, stoji u saopštenju Vukčevića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *