Pariz je san: Košarkaši danas protiv Brazila počinju borbe za Olimpijske igre!

0

Crna Gora će turnir otvoriti utakmicom protiv Brazila, koju sa klupe predvodi Aleksandar Petrović. Jasno je još od žrijeba da je upravo Brazil prvi favorit naše grupe.

foto: GBF.ge

Košarkaši Crne Gore danas od 14.30h (po našem vremenu) igraju protiv Brazila prvi meč na olimpijskom kvalifikacionom turniru.

“Nakon dvije nedjelje priprema i turnira u Atini, gdje smo imali dvije jake provjere, od kojih prva nije bila na očekivanom nivou, ali druga je svakako bila bolja, sada smo u Rigi i sa nestrpljenjem očekujemo početak kvalifikacionog turnira, gdje prvi put imamo priliku da učestvujemo”, kazao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Crna Gora će turnir otvoriti utakmicom protiv Brazila, koju sa klupe predvodi Aleksandar Petrović. Jasno je još od žrijeba da je upravo Brazil prvi favorit naše grupe.

“Mi sada praktično završavamo jedan olimpijski ciklus od četiri godine i nakon dobrog Evropskog prvenstva i sjajnog Mundobasketa ovo je nagrada za nas da smo prvi put na olimpijskom kvalifikacinom turniru. Jasno je da su ovdje najbolji od najboljih, u Rigi je jedan od četiri turnira, a od šest timova samo jedan dobija vizu za Pariz, tako da je jasno kakav turnir slijedi. Svaka grupa je zahtjevna, a mislim da je naša prilično teška, tako da moramo biti oprezni sa očekivanjima”.

Brazil i Letonija timovi za pobijediti

“Smatram da su Brazil i Letonija iz ove dvije grupe favoriti, dok smo mi sa prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo se dobro spremili, da ćemo izgledati najbolje moguće u ovom momentu, da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca, jer jedino tako možemo protiv sjajne reprezentacije Brazila doći u poziciju da eventualno stignemo do pobjede”, naglasio je Radović.

Selektor Crne Gore imao je uoči početka priprema dosta problema, tako da je naša reprezentacija prilično podmlađena, ali i pored toga, svi su svjesni istorijske šanse da budu u igri za najveću planetarnu sportsku smotru.

“Privilegija je biti ovdje. Sve reprezentacije su stigle u najjačim sastavima, jer i pored svih uspjeha u klubovima, svi imaju želju da budu sa svojim reprezentacijama dio Olimpijskih igara. Samim tim čeka nas težak posao, a ne bih se vraćao na činjenicu ko nedostaje, jer ovdje je trenutno 12 najboljih igrača koje imamo i sa njima ćemo pokušati da napravimo dobar posao u Rigi”, jasan je selektor Crne Gore.

Kada je u pitanju recept za uspjeh, Radović je bio kristalno jasan.

“Ono što mi treba da radimo i u napadu i u odbrani jeste da svedemo igru 5 na 5, da zaustavimo njihovu tranziciju. Radi se o talentovanoj reprezentaciji, koja ima i mlade i iskusne igrače, a samim tim prilično kompletna, tako da moramo biti veoma precizni i u napadu i u odbrani, kako bi bili u utakmici”, zaključio je Radović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *