Nikola Perović treći na IBJFF New Yersey International Openu!

2

U disciplini Gi (kimono), Perović je osvojio bronzanu medalju u svojoj težinskoj kategoriji, dok ga je u apsolutnoj kategoriji zaustavio takmičar iz Brazila u četvrtfinalu.

foto: Mata Leao

Proteklog vikenda održan je IBJJF New Jersey Open u disciplinama Gi i No Gi.

Trofejni takmičar podgoričkog kluba Mata Leao i jedini predstavnik Crne Gore, Nikola Perović, uspješno je nastupio na prestižnom takmičenju crnih pojaseva u oba dana ovog šampionata.

U disciplini Gi (kimono), Perović je osvojio bronzanu medalju u svojoj težinskoj kategoriji, dok ga je u apsolutnoj kategoriji zaustavio takmičar iz Brazila u četvrtfinalu.

Iako nije uspio da osvoji dvostruku medalju među majstorima sa kimonom, Perović je pokazao dobru formu koja ga je motivisala za još bolji nastup drugog dana takmičenja.

U disciplini No Gi, Perović je blistao u heavy kategoriji, ali je nakon neizvjesnog finala protiv Amerikanca Yadimarca osvojio srebrnu medalju. Ovo srebro mu je osiguralo ulazak u apsolutnu diviziju. U ovoj diviziji, Perović je napravio veliko iznenađenje pobjedom 23-0 protiv američkog superteškaša Stouta, što je prava rijetkost na takmičenjima ovog nivoa.

Ipak, Perovićev pohod ka finalu zaustavio je vicešampion svijeta Felipe Cesar, koji je na kraju osvojio takmičenje, dok je Peroviću pripala bronza.

Iako prilično zadovoljan nastupom, ambiciozni Perović najavljuje još nekoliko nastupa na turnirima u SAD-u s ciljem osvajanja što više poena na svjetskoj rang listi.

2 thoughts on “Nikola Perović treći na IBJFF New Yersey International Openu!

  1. PITANJE ZA UREDNIKA
    Navodite u naslovu da je osvojio 3.mjesto, a u daljem tekstu objasnjavate kako je osvojio 2.mjesto i osigurao mjesto u apolutnoj. Je li ovo pokusaj da se umanji znacaj njegovog rezultata ili…?

  2. Za apsolutno treba da se kvalifikujes, medalju ima pa ima i to je treca. BJJ drugacije funkcionise od fudbala i kosarke. Bravo Nikola!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *