FK Stari aerodrom: Osuđujemo i žalimo zbog nasilja, Rusi krivi za incident (VIDEO)

1

Prema informacijama medija iz Srbije, turnir dječaka 2010. do 2017. godište na Zlatiboru obilježila je tuča roditelja kluba Stari aerodrom i roditelja klinaca iz moskovskog kluba Inegral.

foto: screenshot

Fudbalski klub Stari aerodrom oglasio se saopštenjem u kojem su demantovali navode medija u Srbiji da su krivi za izazivanje incidenta na kampu na Zlatiboru.

Prema informacijama medija iz Srbije, turnir dječaka 2010. do 2017. godište na Zlatiboru obilježila je tuča roditelja kluba Stari aerodrom i roditelja klinaca iz moskovskog kluba Inegral.

“Da stvar bude bizarnija, sve je počelo kada je ruski tim poveo na ovom duelu i tada su roditelji dječaka iz Podgorice krenuli da glađaju flašama decu ruskog tima, a potom su nasrnuli i na sudiju susreta. To je rezultiralo da je jedan dečak od 11 godina završio sa povredama glave zadobijene tokom ovog incidenta”, javila je Nova.rs.

Iz podgoričkog kluba ističu da to nije istina, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Fudbalski klub Stari Aerodrom osuđuje bilo koju vrstu nasilja, posebno ako se radi o nasilju među djecom, nad djecom ili pred djecom. Naš klub zasnovan je na sportskim vrijednostima i u tom pravcu usmjeravamo i vaspitavamo našu djecu.

Svjesni smo da sva naša djeca neće možda biti fudbaleri, ali će svi biti ljudi. Sport, a posebno fudbal tome treba da doprinese.

Ograđujemo se od incidenta koji se desio na turniru “Zlatibor kup” i ovim putem izražavamo žaljenje što se to desilo pred našom djecom i djecom Fudbalskog kluba “Integral” iz Moskve. Incident koji se desio uzeo je mjesto je van terena i ne može biti doveden u vezu sa FK Stari Aerodrom kao inicijatorom ovog nemilog događaja.

Radi istine moramo ukazati na nekoliko činjenica i neistina u tekstu koji ste podijelili: Prvo, nije tačno da su incident izazvali roditelji naše djece, već roditelji djece iz Moskve. Naime, više roditelja djece FK Integral fizički je napalo jednog od naših roditelja koji se u tom trenutku nalazio među njima, pri čemu su ga bacili na pod, gađali flašama i kamenjem, te zadali više udaraca. Ostali roditelji djece našeg kluba reagovali su kako bi se zaštitio pomenuti roditelj i tražili od obezbjeđenja da pozove policiju. Policija je brzo došla i spriječila veće razmjere incindenta. Za ove navode postoje dokazi i spremni smo da ih prezentiramo nadležnim organima.

Drugo, izražavamo protest i veliko žaljenje na ponašanje trenera FK “Integral” iz Moskve, koji je nakon njihovog pogotka na krajnje neprimjeren, odnosno nekulturan način reagovao prema tribini na kojoj su bili naši navijači. Takve vulgarne gestikulacije nije moguće javno opisati.

Treće, nije tačno da je dječak povrijeđen u tuči ili bilo kojem dijelu incidenta koji se pominje u tekstu jer je incident bio van terena i van tribina, kao što se i vidi na snimku.

Nadalje, sudija je sa terena prije početka utakmice udaljio naše dječake koji su igrali za “B tim” istog godišta, dok je dozvolio da pored terena (na kojem je bio FK Integral) bude i 15-ak dječaka FK “FŠM”, takođe iz Moskve. Mi smo i to prihvatili, samo da bi se utakmica odigrala.

Prevazišli smo i to da sudija nije priznao gol pri rezultatu 1:0 za FK Stari Aerodrom. Na reakciju našeg trenera prilikom, ponovo neportskog ponašanja trenera iz Moskve, koji je između ostalog za vrijeme našeg slobodnog udarca stajao iza svog gola i tako napustio svoje mjesto nekih 50 minuta, više puta ulazio u teren, preskakao ogradu i išao da se fizički obračuna. Dalje, sudija je dao crveni karton našem treneru, što smo prevazišli tako što samo poslali pomoćnog trenera da nastavi utakmicu, nakon čega je sudija prekinuo utakmicu.

Peto, sa indignacijom odbacujemo navode majke koja je dala izjavu da su naša djeca “pokazivala dvoglavog orla”. To je notorna laž i pokušaj uvlačenja naše djece u političke vode. To nećemo dozvoliti ni dotičnoj gospođi, niti bilo kome drugome.

Naš klub je otvoren za sve narode i nacije, te naš klub dijeli ljude samo na ljude i neljude. Svi pobrojani navodi postoje i na snimku utakmice koji posjedujemo, a ne dijelimo u javnost na ovako senzacionalističan način, pogotovo zbog naše djece i javnosti koja ne treba biti dovedena u razne zablude.

Još jednom želimo da ovim putem izrazimo žaljenje za incident koji se desio jer su djeca tu zbog fudbala, dok su treneri tu da vode utakmicu, sudije da sude fer, a roditelji da uživaju dok gledaju svoju djecu, a ne da svoje frustracije ispoljavaju na ovakvim manifestacijama.

Mi ćemo nastaviti da dolazimo u Srbiju jer imamo veliki broj sportskih prijatelja kao što su FK Vojvodina, FK Spartak Subotica, FK Crvena Zvezda, FK Partizan i drugi, što govori o nama i našem odnosu prema sportskoj Srbiji.

1 thought on “FK Stari aerodrom: Osuđujemo i žalimo zbog nasilja, Rusi krivi za incident (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *