Rukometašice 6/6, rutinski protiv Bugarske pred turnir za Pariz

0

Na krilima Despotović, “lavice” su stigle do plus osam (14:6), a onda su gošće vezale tri gola i prišle na 14:9, da bi poslije pogotka Anastasije Marsenić bilo sedam razlike – 16:9.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Crnogorske rukometašice odradile su posao protiv Bugarske u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lavice su u “Morači”, u kombinovanom sastavu, slavile 35:17 i kvalifikacioni ciklus završile sa svih šest pobjeda.

“Lavice” naredne sedmice u Ulmu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, pa je u skladu sa tim selektorka, Bojana Popović, na teren izvela kombinovani sastav. U timu nijesu bile Tatjana Brnović, Dijana Mugoša i Marina Rajčić, dok Matea Pletikosić, Itana Grbić i Ilda Kepić nijesu ulazile u igru.

Nakon serije 4:0 (po dva gola Jelene Despotović i Ivone Pavićević) Crna Gora je povela 6:2. Na drugoj strani je u napadu bila raspoložena samo Marinela Panajotova.

Na krilima Despotović, “lavice” su stigle do plus osam (14:6), a onda su gošće vezale tri gola i prišle na 14:9, da bi poslije pogotka Anastasije Marsenić bilo sedam razlike – 16:9.

U drugom poluvremenu je viđena egzibicija – Nikolina Vukčević je postigla tri pogotka zaredom, Crna Gora otišla na 20:11, da bi nakon gola Andrijane Popović “lavice” kompletirale seriju 9:0 u drugom poluvremenu za plus 15 – 26:11.

Crna Gora je prvi gol u drugom dijelu primila nakon 15 minuta, a mreža naše selekcije se u nastavku tresla samo šest puta.

Jelena Despotović je postigla sedam golova, Tanja Ivanović šest, a Nada Kadović pet.

Na drugoj strani je najefikasnija bila Marinela Panajotova sa šest pogodaka.

Crna Gora 11. aprila u Ulmu protiv Paragvaja igra prvi meč u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Rivali u grupi su još Njemačka i Slovenija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *