Prosinečki pred debi: Rezultat važan, ali ne i najbitniji, da igramo ofanzivnije nego u prethodnom ciklusu

0

Hrvatski stručnjak, koji je u februaru preuzeo Sokole, u Antaliji će voditi naše fudbalere u prijateljskim mečevima sa Bjelorusijom (21.03.) i Sjevernom Makedonijom (25.03.).

foto: FSCG

Robert Prosinečki predstojeće sedmice debitovaće na klupi Crne Gore.

Hrvatski stručnjak, koji je u februaru preuzeo Sokole, u Antaliji će voditi naše fudbalere u prijateljskim mečevima sa Bjelorusijom (21.03.) i Sjevernom Makedonijom (25.03.).

Pred okupljanje reprezentativaca u Turskoj u ponedjeljak, Prosinečki je govorio na konferenciji za novinare u Kući fudbala.

Koliko je bitan start za Vas?

„Rezultat je uvijek važan, ali ne i najbitniji, pogotovo u ovom periodu upoznavanja. Imamo novu viziju, želimo da se upoznamo i da budemo zajedno. Da vidimo na koga možemo da računamo“.

Kadrovska situacija i forma?

„Svi nam igraju standardno što nam je jako bitno. Pogotovo ti igrači koji su godinama najbitniji. Bio sam u Mađarskoj, Novom Sadu. Povrijedio nam se Radulović, i Osmajić je out. Mi te igrače pratimo i znamo i to nije smak svijeta. Najvažnije za nas je ono u devetom mjesecu, da se uigramo i vide i oni kako ja razmišljam. Biće neki igrači iz domaće lige koje sam gledao, a koji mogu pomoći. I danas ću gledati dvije utakmice“.

Koliko minutaža Jovetića u Olympiacosu, gdje je rezerva može da utiče na raspolaganje reprezentaciji?

„Zdrav je i to je najbitnije. On je jedan od ključnih igrača. Igra koliko igra i to je dovoljno, biće svježiji za reprezentaciji. Mislim da će dobiti veću minutažu u Olympiacosu. Daje uvijek svoj maksimum i za klub i za reprezentaciju. Pozitivan je, obožava reprezentaciju i to je velika stvar“.

Savić se vratio u tim, igra četvrtfinale.

„Suvišno je pričati. Pokazao je kroz cijelu karijeru da se radi o izvanrednom profesionalcu, a o igraču ne treba pričati. Sigurno da nam je bitan ili najbitniji“.

Kako Vam se čini domaća liga i igrači?

„Gledao sam i odlučio da će dva igrača biti sa nama nakon ovih povreda. Jedno ime sam odlućio ranije i to nijesmo saopštili zbog potencijalnih povreda. Ići će Miloš Brnović sa nama u Tursku, a danas ćemo odlučiti ko će dalje ići“.

Da li je bilo promjena u stručnom štabu?

„Svi koji su bili tu, imaćemo mog novog saradnika i Kosta Goranović će biti novi kondicioni trener“.

O Bjelorusiji i Sjevernoj Makedoniji.

„Rivali po mjeri za start. Makedonci su bili na velikom takmičenju, Bjelorusi su uvijek nezgodni. Želimo da rotiramo i da se upoznamo“.

Koji stil možemo očekivati?

„Radio sam sa Markom Vešovićem, znam ga kao igrača i osobu. Kroz utakmice koje sam gledao, falilo je malo. To je u datom trenutku što nijesmo mogli zadržati loptu, ritam… U najvažnijim utakmicama smo se počeli braniti i onda smo u obje utakmice izgubili kontrolu lopte i samo se branili. Moramo nešto probati i prema naprijed. Taj dio ćemo promijeniti, sistem igre će se promijeniti. Neću igrati sa tri štopera, igraćemo sa četiri defanzivca. Ima materijala i igrača sa potencijalom, starijih koji treba da budu kakvi jesu. Atmosfera je najvažnija, da svi žele doći i biti najbolji“.

Čini se da javnost ima povjerenja u Vas.

„Svima nam znači. Atmosfera je vrlo bitna i lakše je raditi kada vas navijači prihvate. Sada ćemo se potruditi da se upoznamo, da svi igraju i teško je od jedne utakmice tražiti nešto. Imaćemo to druženje u Antaliji koje će biti vrlo važno“.

Liga nacija?

„Možemo igrati sa svima. Turska se ističe sa novim selektorom i atmosferom. Gledao sam ih protiv Hrvatske i uradiemo sve da budemo spremni za ono što nas čeka“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *