Rukometaši se okupili pred dvomeč sa Gruzijom: Da isprobamo nove igrače

0

Sa 12 igrača koji su nastupili na EHF Euru, te nekoliko novih lica, „lavovi” će tokom EHF sedmice trenirati u Podgorici i odigrati dva prijateljska meča sa Gruzijom u petak i subotu u dvorani „Verde”.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Prvi put nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj, rukometaši Crne Gore su se okupili u Podgorici. U odnosu na utakmice u Minhenu poštedu su dobili Vuko Borozan i pivoti Nemanja Grbović i Vuk Lazović.

Sa 12 igrača koji su nastupili na EHF Euru, te nekoliko novih lica, „lavovi” će tokom EHF sedmice trenirati u Podgorici i odigrati dva prijateljska meča sa Gruzijom u petak i subotu u dvorani „Verde”.

„Bili smo na korak od zakazivanja utakmica sa Islandom, ali je otkazao. S obzirom na to da je većina selekcija zauzeta što olimpijskim, što kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nijesmo imali veliki izbor. Uspjeli smo, ipak, da dovedemo Gruziju. To je solidna ekipa, igrala je na Evropskom prvenstvu i moraćemo dobro da se potrudimo da dobijemo”, rekao je Vlado Šola.

Selektor Crne Gore će na poziciji pivota isprobati Miodraga Ćorsovića i tandem Lovćena Luka Vujović – Mihailo Šćekić, u bekovskoj liniji takođe će šansu dobiti dva igrača cetinjskog kluba Filip Krivokapić i Milorad Bakić, krila Filip Vujović i Vojislav Vukić, te golman Haris Suljević.

„Cilj koji smo zadali za ovo okupljanje je provjera novih i mlađih igrača. Moramo da širimo bazu, pogotovo u odbrambenim zadacima na „trojci” i „četvorci”, ali i da tražimo igrače koji igraju u oba smjera. Dok sam tu, iz akcije u akciju ćemo uvoditi neke nove momke, a sada nemamo zvaničnih obaveza, pa možemo da isprobamo veći broj igrača. Znam da puno rukometaša ima ambiciju da igra za reprezentaciju, ali nemamo mogućnost da ih sve pozovemo odjednom”.

„Lavovi” će u nedjelju saznati ime rivala u majskom baražu za Svjetsko prvenstvo, nakon revanša Italije i Belgije u Peskari. Jasno je da će Mirko Radović i drugovi biti favoriti, ko god da im izađe na crtu.

„Kada se kaže Belgija ili Italija, na prvu zvuči da to nisu neke ekipe. Ali, danas u Evropi nema loših selekcija, Belgija i Italija se nisu kvallifikovale na Evropsko prvenstvo zbog minimalnih poraza. Može se dogoditi i da im se nesreća ili malo slabiji dan okrene i budu konkurentni. Moramo prihvatiti baraž najozbiljnije što možemo. Obaveza nam je da odemo na Svjetsko prvenstvo, a nadam se da ćemo izgledati bolje nego na EHF Euru, jer smo imali greške koje ćemo se truditi da ispravimo”, naglasio je Šola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *