Prosinečki: Veliki izazov, crnogorski narod je ponosan i nećemo se plašiti nikoga!

0

Prosinečki je danas predstavljen u Kući fudbala, gdje je odgovarao na pitanja novinara.

foto CGsport

Robert Prosinečki potpisao je jednogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore i tako postao sedmi selektor seniorske reprezentacije naše zemlje.

Prosinečki je ugovor potpisao sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, sa kojim je ispisao istoriju fudbala na prostoru Balkana. Popularni Žuti i Genije su pod vođstvom Ljupka Petrovića osvojili Ligu šampiona sa beogradskim klubom, a Prosinečki preuzima Crnu Goru sa ciljem da ispuni san i odvede Sokole na veliko takmičenje.

Prosinečki je danas predstavlje u Kući fudbala, gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Pročitajte najvažnije djelove sa konferencije za novinare na kojoj je govorio Prosinečki.

Prvi utisci?

„Jako sam zadovoljan što sam ovdje i što ću voditi Crnu Goru. Radiću najbolje što se može za uspjeh reprezentacije, počevši od Lige nacija“.

„Sigurno jedan veliki izazov za mene. Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svima, što je jako bitno. Uvjeren sam da ćemo sa stručnim štabom uraditi najviše što možemo. Nakon žrijeba Lige nacija pričaćemo šta dalje. Imamo dosta stvari da pripremimo do Lige nacija, da se upoznam sa igračima i oni sa mojim radom“.

„Volim ovaj posao i to je najvažnije, voljeti da budeš trener ili selektor. Mislim da sam imao uspješnu avanturu u Azerbejdžanu“.

Koliko poznajete igrače?

„Znam neke igrače i lično. Upoznaću igrače u hodu, znam puno o njima jer sam pričao sa predsjednikom i ljudima iz Saveza. Jasno, posebno tu starije igrače poput Savića, Jovetića i Marušića. Imaćemo dovoljno utakmica da se pripremimo za Ligu nacija. Igraće najbolji, bez obzira na godine, iako ću ubaciti u tim neke nove igrače“.

Da li osjećate pritisak koji vlada zbog činjenice da Crna Gora nije igrala na velikom takmičenju, i kako do nastupa?

„Bez pritiska ne ide. Mora ga biti, pogotovo rezultata. Sarađivaćemo ja se nadam i dalje jer poslije Lige nacija ide borba za neko veliko takmičenje. Pritisak je bio i kada smo bili igrači, sada je to veće jer si odgovoran i za druge“.

„Atmosfera je najvažnija, kada imate kult kao na primjer Hrvatska, onda ljudi vole doći da gledaju. Napravićemo dobru atmosferu, ali sve je do rezultata. Pričaću puno sa igračima“.

„Ima tereta, ali treba izaći iz toga. Hrvatska je imala teret poslije Francuske i 1998. pa se mislilo da neće biti nikada takvog rezultata. Ima talenta i igrača koji mogu doći. Tereta će uvijek biti. Nadamo se da ćemo dobrom grupom i atmosferom stići do rezultata“.

Kakvu Crnu Goru da očekujemo pod Robertom Prosinečkim?

„Mogu najavljivati jako puno, ali smo u reprezentaciji koja voli svoju zemlju jer je crnogorski narod ponosan i nećemo se bojati nikoga. Uvijek sam bio pobjednik, igrao u velikim klubovima i mislim da će Crna Gora pokazati dobro lice, da se neeće plašiti i probati da dominira. Mislim da Crna Gora ima dobar kvalitet i da može. Vidjećemo i ko će biti protivnik. Možda i sa nekim novim vjetrom koji dolazi sa mnom“.

Drugi ste Hrvat na klupi Sokola, nakon lijepih godina sa Zlatkom Kranjčarom?

„Cico je bio moj trener i bili smo veliki prijatelji. O njemu ne treba puno pričati, bio je trener kada sam bio u Dinamu. Bilo bi fenomenalno i ja se nadam da ćemo napraviti rezultate kao kod njega. Volio bih da bude i bolje, jer sam puno naučio od njega, jer je imao specifičan odnos i bio poseban trener“.

Kakav će biti profesionalni odnos sa Dejanom Savićevićem?

„Sa Dejanom sam veliki prijatelj i mislim da će to ići dobro. Razgovor je trajao kratko i u dva dana smo riješili sve. Volim da mi se kaže i pomogne u nekim situacijama kada ne vidiš sve. Nemam problem, volim poslušati i čuti savjete iako imam ego kao i svaki sportista“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *