Meč velikog uloga: Pobjeda nad Srbijom za korak ka Svjetskom prvenstvu

Ukoliko bi pobijedili, izabranici Vlada Šole bi bili u 1. šeširu na baražu za Svjetsko prvenstvo i imali znatno lakšeg rivala u borbi za odlazak na šampionat koji organizuju Norveška, Danska i Hrvatska.

foto: Anze Malovrh / kolektiff

Rukometaši Crne Gore porazom od Islanda ostali su bez šansi da se nađu u glavnoj fazi Evropskog prvenstva, ali daleko od toga da posljednji meč na šampionatu u Njemačkoj nema ulogu.

Pored duela za prestiž protiv rivala iz regiona, Lavovi jure i bolju poziciju u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ukoliko bi pobijedili Srbiju, izabranici Vlada Šole bi bili u 1. šeširu na baražu za Svjetsko prvenstvo i imali znatno lakšeg rivala u borbi za odlazak na šampionat koji organizuju Norveška, Danska i Hrvatska.

Srbi sa druge strane imaju računicu za odlazak u drugu fazu, ali im za to treba trijumf protiv Simića i drugova, uz pobjedu Mađarske nad Islandom.

Crna Gora ako pobijedi večeras izbjeći će u baražu za šampionat planete velike selekcije poput Norveške, Islanda, nekog od Španaca ili Šveđana, zavisno od rezultata na ovom prvenstvu.

Crna Gora i Srbija odigrali su četiri meča, naši momci slavili su u posljednjem na šampionatu Evrope 2020. godine. Prije toga je Srbija slavila dva puta (prijateljski i meč kvalifikacija), 2014. godine, dok je 2015. godine bilo 23:23.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *