Šola: Zaboravio sam da nemamo drugog pivota; Vujović: Previše glupih grešaka

Donosimo prve izjave nakon meča u Minhenu.

foto: Stefan Ivanović

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Mađarske 26:24 na startu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

U dramatičnom finišu u kojem je naš tim imao napad za bod heroj je postao golman Mađara Palasics, koji je odbranio šut Branka Vujovića.

Zatim je gol u posljednjoj sekundi postigao Ilić za veliko slavlje Mađara i tugu naših momaka.

Donosimo prve izjave nakon meča u Minhenu koje su naši igrači i selektor dali za RTCG.

Vlado Šola

“Moji igrači su se 60 minuta borili kao lavovi. Imali smo problema u odbrani sa njihovim pivotima jer su jako moćni na tim pozicijama. Razbijali su nam tako odbranu, odupirali se i došli u priliku da možemo pobijediti. Onda smo napravili dosta tehničkih grešaka. Htio sam da stavim sedmog igrača, a onda shvatio da nemam Vuka drugog pivota. Branko i Vuko su dobro igrali vani i odlučili smo se za tu akciju”.

“Nekada se odluka prepusti igračima šta oni osjećaju. Nije to loše, to su iskusni igrači. Donesena je dobra odluka, taj šut vani je bio naše oružje”.

“Mi se što prije moramo emotivno oporaviti od poraza jer već za dva dana igramo sa Islandom koji želi da se iskupi za remi u prvoj utakmici”.

Miloš Vujović

“Bilo je dosta grešaka. Pobijedili smo sami sebe. Napravili smo toliko tehnički, da ne kažem glupih grešaka. To protiv ovih reprezentacija ne prolazi. Znali smo da Mađari znaju da se povuku u posljednjih deset minuta i priželjkivali smo ovakav rezultat”.

Nebojša Simić

“Prvo poluvrijeme defanzivni krah, nigdje nas nije bilo na terenu. Nije bilo 10% odbrane sa turnira u Hrvatskoj. Ljudi su se šetali, nijesam htio da vrištim, već da igrači dođu sebi. I došli su u drugo poluvrijeme, igrali smo srčano i muški. Ali, koliko smo igrali loše odbranu u prvom, toliko smo igrali loše napad u drugom. Tako ne može da se dobije utakmica. Remi bi bio zaslužen, ali mislim da smo danas ispustili pobjedu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *